Sutra ne počinje grejna sezona u Novom Sadu, biće prilagođena spoljašnjim temperaturama

16:10:00 14.10.2022, Komentara: 1

Novi Sad – Grejna sezona u Novom Sadu neće početi sutra, a ne zna se datum kada će radijatori u novosadskim stanovima biti topli.

Sutra ne počinje grejna sezona u Novom Sadu, biće prilagođena spoljašnjim temperaturama


Naime, Gradsko veće je naložilo „Novosadskoj toplani“ da grejanje prilagodi spoljašnjim temperaturama.

- S obzirom na to da su za ovo doba godine veoma povoljne vremenske prilike i da su temperature visoke, a imajući u vidu aktuelnu situaciju i potrebu štednje energenata na koju nas upućuje i Vlada Republike Srbije, neophodno je da racionalno planiramo i trošimo energente, kako bismo postigli nesmetanu isporuku toplotne energije za celu grejnu sezonu 2022/2023. Nadamo se da će građani Novog Sada imati razumevanja, imajući u vidu da je u zajedničkom interesu da racionalno i ekonomično raspolažemo energentima, jer ako iskoristimo ove povoljne vremenske prilike, uštedećemo i novac i energente, ali i obezbediti nesmetanu isporuku za celu grejnu sezonu 2022/2023 – navode gradske vlasti u saopštenju.

Prema važećoj odluci, grejna sezona u Novom Sadu traje od 15. oktobra do 15. aprila. Prema istom dokumentu, grejni dan traje od šest sati ujutru do 22 sata uveče, a vikendom i praznicima od 7 do 23 časa. Međutim, izmenama koje su donete na sednici Skupštine grada u julu, Gradskom veću je omogućeno da u slučaju neizvesnog snabdevanja energentima izmeni smernice o radu Novosadske toplane, suprotno važećoj odluci.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Severozapad

, *.dynamic.sbb.rs

Grejna sezona picinje prvog oktobra ,a zavrsava se prvog maja.Placamo grejanje i sad struju koju trosimo za grejanje.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?