Sutra novi protest „Novi Sad protiv nasilja“

19:08:00 17.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Sutra (18. avgusta) biće održan 11. protest protiv nasilja. Ovog puta šetnja je posvećena pitanjima bezbednosti u novosadskim školama - u kakvom će stanju primiti đake i kako će se s njima raditi.

Sutra novi protest „Novi Sad protiv nasilja“


Nakon masovne pucnjave u beogradskoj OŠ „Vladislav Ribnikar“, a potom i niza olujnih nevremena u, koje je veoma pogodilo Novi Sad, javnost se pita da li su škole, direktori, nastavnici, učitelji i svi drugi zaposleni spremni da rade sa decom.

Organizatori protesta „Novi Sad protiv nasilja“ navode da ne postoje odgovori na pitanje kako su deca koja treba da pohađaju škole. Ističu da u školsku godinu ulazimo nepripremljeni za nove okolnosti i promenjenu atmosferu koja je posledica masovnih ubistava i ranjavanja početkom maja u beogradskoj OŠ „Vladislav Ribnikar“. Dodaju i da nema informacija o konkretnim i sveobuhvatnim, trajnim rešenjima za bezbednost učenika i zaposlenih, o prevenciji nasilja, te gde su planovi i odgovarajuća stručna uputstva Ministarstva prosvete za školske kolektive. Sumnjaju i u kvalitet radova na saniranju posledica, jer je malo vremena za toliki obim posla.

Protest počinje u 19 časova okupljanjem i obraćanjem kod spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju. Nakon toga okupljeni će prošetati Zmaj Jovinom ulicom, do Trga slobode i preko Pozorišnog trga nastaviće Bulevarom Mihajla Pupina do broja 6. Na ovoj adresi je sedište Školske uprave Novi Sad.

Proteste organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, GP Bravo, Nova - Da se struka pita, Zajedno, Pokret za preokret, Pokret slobodnih gradana, Srbija centar - Srce, Omladinsko-studentska akcija - OSA, Most solidarnosti, Narodni pokret Srbije i Zeleno-levi front.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 53%
Pritisak: 1007.4 mb
Vetar: 2 m/s, S
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?