Sutra novi protest Saveza za Srbiju u Novom Sadu

19:11:00 21.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Savez za Srbiju održaće sutra, od 18 časova, protest protiv režima Aleksandra Vučića na Pozorišnom trgu, u Novom Sadu.

Sutra novi protest Saveza za Srbiju u Novom Sadu

Foto: twitter @RadojevGoran


Na protestu će se prisutnima obratiti univerzitetski nastavnici: docent Filozofskog fakulteta u Beogradu Oliver Tošković i profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

Sa protesta će biti upućen i poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica.

Kako se navodi u saopštenju, Savez za Srbiju i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri pripremaju za kraj marta naredne godine.

- Zajednička borba protiv korumpirane vlasti je i obaveza svih progresivnih i dobronamernih organizacija, inicijativa i pojedinaca u Novom Sadu, gradu koji je u prethodnih više od sedam godina u materijalnom, urbanističkom, političkom, moralnom i svakom drugom pogledu teško postradao pod vlašću pljačkaške koalicije političkih partija i interesnih grupa koju predvode Srpska napredna stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Socijalistička partija Srbije – kažu u Savezu za Srbiju.

Podsetimo, prošlog petka organizovana je i protestna šetnja od Pozorišnog trga do Gradske kuće, Skupštine grada, Banovine i Skupštine Vojvodine i po staklenim vratima izlepljene su nalepnice sa porukama "uzbuni se", "bojkot", "leči se", "1 od 5 miliona"...


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?