Sutra obeležavanje 100 dana Šodroš Survivor kampa

09:09:00 21.09.2022, Komentara: 0

Novi Sad – „Slobodna zona Šodroš“ biće proglašena sutra, 22. septembra, u 20 časova, a povodom 100 dana od osnivanja Šodroš survivor kampa.

Sutra obeležavanje 100 dana Šodroš Survivor kampa


Aktivisti pozivaju sugrađane na obeležavanje 100 dana solidarnosti, koje počinje edukativnom vožnjom čamcima u četvrtak, 22. septembra u 17 časova. U 20 časova proglasiće „Slobodnu zonu Šodroš“, a u 22h proslaviti uz akustičnu svirku sa momcima iz „Glasova iz unutrašnjosti“.

U petak u 20 časova kamperi spremaju projekciju filma iznenađenja, a u 20.30h biće organizovana tribina, pa potom večera.

U ponedeljak, 19. septembra, navršeno je 100 dana od kada su se građani i aktivisti organizovali da danonoćno dežuraju na Šodrošu kako bi sprečili započetu seču koja se sprovodi za potrebe izgradnje novog mosta u produžetku Bulevara Evrope. Tim povodom, aktivisti su se zahvalili Novosađankama i Novosađanima koji su ih bodrili i pomagali im. Oni su se zahvalili i svim saborcima iz cele Srbije, ali i umetnicima, radioničarima i timovima koji su učestvovali u kreiranju programa i poručili donosiocima odluka da neće odustati, dokle god postoji opasnost od uništavanja ovog prirodnog staništa.

- Svaki čovek je bitan i vodi nas lakše do uspeha, u nameri da sačuvamo ovo parče divljine i lepote, jedine preostale u užem gradskom jezgru. Nismo nadljudi, mi smo jedni od vas - naveo je Ekološki front Novi Sad u objavi na Fejsbuku.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?