Sutra od 18 sati Povorka tišine za zaštitu Dunava

09:08:00 22.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Druga Povorka tišine za zaštitu Dunava biće održana sutra, 23. avgusta od 17.45 sati kada će se građani okupiti na Trgu slobode. Šetnja će krenuti u 18 sati, preko Zmaj Jovine i Dunavske do Keja, pa desno u Radničku ulicu.

Prikupljaće se i potpisi za peticiju za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih i kanalizacionih voda, koja će kasnije biti dostavljena gradonačelniku.

Sutra od 18 sati Povorka tišine za zaštitu DunavaOrganizatori su kazali da su građani do sada uglavnom okretali glavu ka reci koju koriste, pa su pecali, kupali se u njoj, dešavalo se i da se brane od Dunava, a da je sada vreme da odbrane Dunav.

- Koliko smo samo plaćali kojekakve projekte koji su propadali i služili isključivo za punjenje novčanika pojedinaca? Vreme je da se finansira i ovakav projekat koji će pomoći i nama i Dunavu. Šta mi možemo da uradimo? Možemo da pomognemo da ne zagađujemo našu reku. Možemo da pomognemo tako što ćemo očistiti obale. Možemo da pomognemo tako što ćemo izaći na Trg slobode i Povorkom tišine privući što više ljudi da nam se pridruži - poručuju organizatori.

Oni su podsetili da postoje najave da će grad napraviti prečistač, ali da one datiraji iz vremena od pre 30 godina.

Uz akciju za zaštitu Dunava, građane će podsetiti i na aktuelnu temu odbrane parka između Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti, a u slučaju kiše povorka neće biti otkazana, već treba poneti kišobrane i kabanice.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?