Sutra otvaranje „Ledene šume“

17:12:00 15.12.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Sedma po redu manifestacija „Ledena šuma“ biće svečano otvorena sutra u 19 časova. Kao i svake godine, u praznično dekorisanom ambijentu Dunavskog parka posetioce „Ledene šume“ će zabavljati lokalni scenski umetnici i muzički sastavi koji će svojim nastupima, uz tradicionalni vatromet, najaviti početak najduže zimske manifestacije u Srbiji.

Sutra otvaranje „Ledene šume“


Usled aktuelnih mera i preporuka Vlade Srbije za uštedu energije, manifestacija će ove godine biti postavljena u nešto manjem obimu pa će se tako centralno klizalište prostirati na 700 kvadratnih metara, a kružne staze za klizanje oko jezera u Dunavskom parku ove sezone neće biti.

U večeri otvaranja nastupiće novosadski bend „Negde između“, kao i prijatelji manifestacije „Haos animatori“ koji će izvesti tačku „Vatrena violina“ i popularni svetlosni performans pod nazivom „Haos led šou“. Program će potom biti nastavljen uz svirku benda „Hercenšlus“.

Nakon programa otvaranja, prvi klizači imaće priliku da se oprobaju i na klizalištu „Ledene šume“ gde će biti omogućena besplatna smena klizanja za decu do 12 godina. Posetioci koji imaju sopstvene klizaljke mogu ih poneti, a za one koji ih nemaju postoji mogućnost iznajmljivanja na punktovima klizališta.

Klizanje i program na ledu biće omogućeni već od subote, svakog dana u sedam termina koji traju po sat i po, počevši od 9 časova pre podne pa sve do 21 čas u večernjim satima.

Cene ulaznica su nepromenjene u odnosu na prethodnu godinu i iznose 300 dinara. Isti iznos potrebno je izdvojiti za najam klizaljki.

Praznične doživljaje svih posetilaca u Dunavskom parku upotpuniće i ove godine Snežni grad, tradicionalni zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih zanatlija i umetnika kao i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.

Ovogodišnja manifestacija trajaće do 15. januara, a uz podršku Gradske uprave za privredu i Gradske uprave za kulturu, program će u narednih mesec dana u nekoliko tematskih celina ponuditi mnoštvo besplatnih kulturnih, umetničkih i edukativnih sadržaja namenjenih svim generacijama. Programi će se održavati u saletli Dunavskog parka i na centralnoj muzičko-scenskoj bini „Ledene šume“.

Za najmlađe Novosađane „Ledena šuma“ će i ove godine prirediti gradski karneval i dnevni doček Dečije Nove godine.

U okviru programa društvene odgovornosti, „Ledena šuma“ će i ove zime uzeti učešće u humanitarnim akcijama koje imaju za cilj da u prazničnom periodu prikupe sredstva i paketiće za najugroženiju decu iz Vojvodine. U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta, „Ledena šuma“ će ove godine kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, omogućiti povoljne uslove za grupne posete za najmlađe.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 39%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?