Sutra počinje da radi Dom zdravlja na Limanu, pregledi za najstarije Novosađane

17:10:00 22.10.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Objekat Doma zdravlja „Novi Sad“ na Limanu IV sutra će početi da radi, najavljeno je na sajtu Grada Novog Sada. Tim povodom gradonačelnik Miloš Vučević obići će večeras ovaj objekat, a za Novosađane koji su stariji od 65 godina sutra će biti organizovani pregledi.

Sutra počinje da radi Dom zdravlja na Limanu, pregledi za najstarije Novosađane

foto: Fejsbuk / Dom zdravlja "Novi Sad"


Kako je saopšteno iz Doma zdravlja, naši najstariji građani će sutra od 8 do 14 časova u rekonstruisanom objektu na Bulevaru cara Lazara 77, moći da urade sledeće:

- pregled kod lekara opšte prakse,
- merenje visine krvnog pritiska,
- kompletnu krvnu sliku i analizu nivoa šećera u krvi - pacijenti pre analize ne smeju da doručkuju, niti piju kafu. Građani će ovu analizu moći da urade od 8 do 10 časova, a rezultate će preuzeti posle 12 časova.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji jednog od najvećih objekata Doma zdravlja u Novom Sadu počeli su pre izbijanja epidemije koronavirusa, odnosno pre skoro 600 dana. Zbog početka pandemije došlo je do kašnjenja, pa je prvobitan rok za završetak radova sa 400 produžen na 550 dana. Osim toga, povećan je i iznos koji je plaćen za radove. Za rekonstrukciju i dogradnju dat je 931 milion dinara, sa PDV-om, što je oko 100 miliona više od prvobitne cene. Za nov nameštaj i druge poslove dato je još oko 50 miliona dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?