Sutra počinje da radi objekat Doma zdravlja na Adicama

16:03:00 20.03.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Novi objekat Doma zdravlja „Novi Sad“ na Adicama, nakon što je opremljen i priključen na infrastrukturu, počeće da radi sutra, u ponedeljak, 21. marta.

Sutra počinje da radi objekat Doma zdravlja na Adicama


Prema rečima direktora Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselina Bojata, ideja o izgradnji te ambulante datira od pre pet godina, a usvojena je na osnovu analize zdravstvenih potreba žitelja. Kako se pokazalo, u Adicama živi oko 17.000 građana, i uglavnom je to radno aktivno stanovništvo.

Kako je rekao Bojat prilikom današnjeg obilaska objekta na Adicama, u njemu je najsavremenija oprema, prvobitno planirana kvadratura od 800m2 je povećana za 30 odsto, računajući na buduće potrebe. U ambulanti će raditi pet lekara opšte prakse, dva ginekologa i dva stomatologa, a imaće i laboratoriju. Pre dva meseca, kada su završeni radovi na izgradnji objekta, rečeno je da će u njemu raditi i pedijatar.

Grad je investirao 270 miliona dinara u izgradnju i opremanje ovog objekta.

Sutra počinje da radi objekat Doma zdravlja na Adicama


- U godinama iza nas Adice su bile utočište našim sunarodnicima koji su, spašavajući živote, ovde dolazili i razvijali to naselje. Nije tada bilo lako sve organizovati i sinhronizovati, i posle dve, tri decenije nastojimo da stvorimo uslove života kako i priliči 21. veku. Sve što radimo u Adicama, činimo da bi žitelji imali osećaj da su ravnopravni sa sugrađanima u drugim delovima Novog Sada. Najviše nam znači kada vidimo da su zaposleni zadovoljni novim objektom i što znamo da će biti na usluzi građanima. Grad je investirao 270 miliona dinara u izgradnju i opremanje ovog objekta, i nastavljamo da, zajedno sa Pokrajinom i Republikom, ulažemo u zdravstvenu zaštitu. Ponosan sam na sve šta je urađeno u prethodnih pet, šest godina na tom polju. Izgrađen je novi objekat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, rekonstruisan je najveći objekat Doma zdravlja na Limanu, u šta je uloženo 10 miliona evra, izgrađena je bolnica na Mišeluku, a Pokrajina i Republika realizuju velike investicije u Kliničkom centru Vojvodine i Institutima u Sremskoj Kamenici – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom današnjeg obilaska ovog objekta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?