Sutra počinje Exit festival i poseban režim saobraćaja i rada u Petrovaradinu i na Keju

17:07:00 07.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Sutra počinje Exit festival i već je sada primetno više turista u gradu, a pre svega posetilaca ovog festivala, koji su došli iz zemalja regiona i čitavog sveta. Kao i svake godine, tokom trajanja festivala očekuju nas i gužve u Petrovaradinu i uz Kej.

Sutra počinje Exit festival i poseban režim saobraćaja i rada u Petrovaradinu i na Keju


Kao što je već najavljeno, saobraćaj u delu Petrovaradina će biti zabranjen, uvedena je i zona 30 u jednom delu, o čemu možete čitati OVDE.

Autobusi će saobraćati izmenjenim trasama, a linije 3 i 9 biće pojačane zglobnim autobusima. Osim toga, od četvrtka, 9. do ponedeljka, 12. jula na ovim linijama biće uvedeni vanredni polasci u 03:30 i 04:00 od autobuskog stajališta Bulevar Mihajla Pupina/Dunavski park do Detelinare (linija 3) i do Novog naselja (linija 9).

Autobusi koji saobraćaju na linijama do festivala biće posebno obeleženi oznakom „Egzit festival“.

U skladu sa rešenjem Gradske uprave za saobraćaj i puteve, za vreme održavanja Egzit festivala privremeno će biti izmenjene trase autobuskih linija broj 3, 3A, 9, 9A, 60, 61, 62, 63, 64 i 69.

Zbog zatvaranja Varadinskog mosta i Beogradske ulice, od 8. do 11. jula u periodu od 17 do 6 časova narednog dana, kao i 12. jula do 9 časova, autobuski saobraćaj u tom delu grada odvijaće se na sledeći način:

LINIJE BROJ 3, 3A, 9, 9A, 60, 61, 62, 63 i 64

Smer iz Novog Sada

Bulevar Mihajla Pupina – (desno) Trg neznanog junaka - Beogradski kej – (levo) Marka Miljanova - Venizelisova ulica - drumsko-železnički most - Reljkovićeva ulica do Preradovićeve - redovna trasa kretanja.

Smer iz Petrovaradina

Raskrsnica ulica Preradovićeva i Reljkovićeva - Reljkovićeva ulica – drumsko-železnički most - Venizelisova ulica do Beogradskog keja - Trg neznanog junaka do Bulevara Mihajla Pupina - redovna trasa kretanja.

Na izmenjenom delu trase koristiće se privremena stajališta u Reljkovićevoj ulici ispred brojeva 39 i 42a, te u Preradovićevoj naspram broja 47.

LINIJA BROJ 69

Smer iz Novog Sada

Bulevar Mihajla Pupina – (desno) Trg neznanog junaka - Beogradski kej – (levo) Marka Miljanova - Venizelisova ulica - drumsko-železnički most - Reljkovićeva ulica do Preradovićeve – (desno) Preradovićeva ulica – (levo) Ulica Dunavske divizije - redovna trasa kretanja.

Smer iz Petrovaradina

Raskrsnica ulica Dunavske divizije i Preradovićeve – (desno) Preradovićeva ulica - (levo) Reljkovićeva ulica - drumsko-železnički most - Venizelisova ulica do Beogradskog keja - Trg neznanog junaka do Bulevara Mihajla Pupina - redovna trasa kretanja.

Na izmenjenom delu trase koristiće se privremena stajališta u Reljkovićevoj ulici ispred brojeva 39 i 42a, kao i dva privremena stajališta u ulici Dunavske divizije-Preradovićeva (oba smera).


Produženo radno vreme pošte u Petrovaradinu

Pošta u Beogradskoj ulici 19 u Petrovaradinu, u četvrtak i petak, 8. i 9. jula, radiće od 8 do ponoći, a u subotu i nedelju, 10. i 11. jula, radiće od 17h do ponoći.

Ta „Exit Friendly“ pošta pružaće usluge prijema pošiljaka, novčanog poslovanja, menjačkih poslova i prodaje kartica mobilne telefonije, razglednica, suvenira, turističkih vodiča.

Od ponedeljka, 12. jula, pošta u Petrovaradinu radiće uobičajeno, od 8 do 14 sati radnim danom.


Reciklažni kontejneri

Na devet mesta na prostoru festivala, širom Petrovaradinske tvrđave biće postavljeno 30 kontejnera specijalizovanih za reciklažni otpad. Kako najavljuje JKP „Čistoća“, oni će svakog jutra biti pražnjeni, te odnošeni na Gradsku deponiju u Novom Sadu radi dalje separacije.

Osim ovih posuda, kontejneri će biti posavljeni i na najfrekventnijim lokacijama u gradu, pre svega u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, kao i na Keju žrtava racije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?