Sutra počinje „Festival ljubavi“

17:02:00 04.02.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Četvrti po redu „Festival ljubavi” biće održan sutra do 23. februara na Trgu slobode, ali i na još nekoliko mesta u gradu.

Sutra počinje „Festival ljubavi“


Otvaranje festivala će u sredu, 5. februara, od 18 časova obeležiti nastup hora „Čarobne frulice”, nakon čega sledi tradicionalno puštanje balona u obliku srca, a od 19 časova nastup benda „(Ne)normalni”. Koncept festivala nije značajno promenjen u odnosu na prethodne godine, te posetioce i ovog puta u centru grada očekuje raznolik program, poput nastupa akustičnih bendova, dečjih vokalnih sastava, umetnika koji izvode klasičnu muziku i plesnih večeri.

Poslednji vikend festivala, 22. i 23. februara nazvaje „Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja”, kada će se neki od njih predstaviti i govoriti o svom životu i radu, a o onima koji više nisu s nama govoriće njihovi članovi porodice. Posetioci će imati priliku da probaju specijalitete legendarnih novosadskih birtija.

Kad je reč o aktivnostima van gradskog trga, 8. februara u Novosadskom pozorištu biće izvedena predstava „Ana Karenjina”, za koju će određeni broj ulaznica biti podeljen pratiocima na „Fejsbuku” i „Instagramu”, a detalji nagradne igre biće objavljeni naknadno. Predstava „Laža i paralaža” biće izvedena 13. februara u Srpskom narodnom pozorištu, za koju će takođe biti deljene ulaznice, a 14. februara će u Muzeju savremene umetnosti biti organizovan „Ljubavni filmski maraton”. U Galeriji Matice srpske 15. februara će biti održan koncert „Love actually”.

Organizatori festivala značajnu podršku pružaju Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), koje će tokom trajanja manifestacije obeležiti i Svetski dan dece obolele od raka, 15. februar.

U okviru Festivala ljubavi, 8. februara će biti realizovana i jedna tematska šetnja ulicama grada, tokom koje će učesnici imati priliku da na drugačiji način dožive neke novosadske ljubavi iz prošlosti.

– Kako je živela novosadska mladež, kako su se upoznavali, gde je bio prvi korzo, kako su nekada funkcionisale poslastičarnice, druženja po parkovima s dadiljama... o tome i mnogo čemu drugom će publika moći da čuje i oseti duh tog vremena – objasnila je turistički vodič Biljana Milošević. – Takođe će biti osvrta na to kako je napredovala tehnologija i kako smo reagovali na pojavu prvih bioskopa, te pozivam sve koji žele, da nam se pridruže u toj nesvakidašnjoj šetnji kroz prošlost.

Festival organizuju „Kolor pres grupa” i kompanija „Ninamedija”.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?