Sutra počinje futoška Kupusijada, autobusi menjaju trasu kroz Futog

16:11:00 02.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad / Futog – Naredna dva dana Futog će ponovno biti centar gastronomskog uživanja i tradicije na XXIV „Kupusijadi“. Manifestacija, koja godinama privlači posetioce iz cele zemlje, biće održana u petak, 3. i subotu, 4. novembra 2023. godine.

Sutra počinje futoška Kupusijada, autobusi menjaju trasu kroz Futog


Futoška „Kupusijada“ je jedinstvena manifestacija koja slavi tradiciju uzgoja i pripreme futoškog kupusa, autohtone sorte koja se uzgaja u Futogu. Ova manifestacija promoviše futoški kupus kao brend Srbije i naglašava važnost zdrave hrane iz lokalne proizvodnje.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Sad, a organizatori su MZ Futog, Kulturni centar „Mladost“, Udruženje „Futoški kupus“, Poljoprivredna škola sa Domom učenika Futog, te osnovne škole „Miroslav Antić“ i „Desanka Maksimović“.

Program Kupusijade

Prvi dan, petak, 3. novembar, posvećen je najmlađima, a Osnovna škola „Miroslav Antić“ će biti domaćin „Mini kupusijade“. Deca iz futoških škola i vrtića učestvovaće u radionicama, poligonu i takmičenju nastavnika u kuvanju kupusa uz mnogo zabave. Program počinje u 10.30 časova.

Drugi dan, subota, 4. novembar, donosi glavne atrakcije. Takmičenja u kuvanju jela od slatkog futoškog kupusa i izbor najteže glavice futoškog kupusa, privlače brojne takmičare. U sklopu Kupusijade, održaće se i 14. Susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije, predstavljajući proizvode iz projekta „Terra Madre Futog“ pokreta Slow Food.

Kulturno-zabavni program traje tokom celog dana, uz mnoštvo izvođača - uključujući Ansambl narodnih igara i pesama KC Mladost sa gostima - ansamblom Veliko kolo, decu iz futoških vrtića, škola, plesnih i sportskih klubova, soliste, orkestre i horove, Krajišnike iz Futoga i specijalne goste - Zoricu Brunclik i orkestar Miroljuba Aranđelovića Kemiša. Gost ovogodišnje Kupusijade je i popularni jutjuber i gurman Debeli Sremac, koji će svojim prisustvom dodati poseban šarm manifestaciji.

Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za 12 časova. Najbolji učesnici takmičenja biće proglašeni u 14 časova, kada ćemo saznati i ko su pobednici takmičenja za „Najtežu glavicu futoškog kupusa“ i „Najbolje kuvano jelo od futoškog kupusa“.

Futoška „Kupusijada“ obećava obilje zabave za sve generacije, ukusne specijalitete i priliku za upoznavanje sa tradicijom i kulturom Futoga.


Autobusi na linijama 53 i 55 menjaju trasu

Sutra počinje futoška Kupusijada, autobusi menjaju trasu kroz Futog


Autobusi GSP-a na linijama 53 i 55 od sutra će promeniti trasu kretanja zbog održavanja Futoške kupusijade.

Od šest časova 3. novembra do 22 časa 5. novembra autobuski saobraćaj odvijaće se na sledeći način:

- Polasci iz Novog Sada za Futog odvijaće se redovnom trasom do Futoga i raskrsnice Cara Lazara/Braće Bošnjak/Svetozara Markovića, zatim će autobusi nastavljati Ulicom Svetozara Markovića, skretati desno u Partizansku ulicu, desno u Ulicu Branka Radičevića, levo u Ulicu Rade Kondića i dalje saobraćati redovnom trasom.

- Polasci iz Futoga za Novi Sad odvijaće se istom, izmenjenom trasom.

Na izmenjenom delu trase otvaraju se privremena stajališta u oba smera (S. Markovića/Industrijska i Branka Radičevića/Povrtarska), stajališta iz smera Novog Sada neposredno posle raskrsnice S. Marković/B. Bošnjak/C. Lazara, a koriste se i postojeća autobuska stajališta linije 56 (par - benzinksa pumpa).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?