Sutra počinje manifestacija „Dani matematike u Novom Sadu“

13:11:00 17.11.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Tradicionalna manifestacija „Dani matematike u Novom Sadu“, u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Društva matematičara Novog Sada i Ogranka SANU u Novom Sadu, počinje sutra i trajaće do 27. novembra.

Sutra počinje manifestacija „Dani matematike u Novom Sadu“

Foto: PMF




Ovaj svojevrsni praznik matematike startuje pub-kvizom „KvizoMath 2021“, od 16.30 časova, u Bezza Caffeu kada će, prema rečima organizatora, učesnike dočekati kviz masteri sa šest rundi po 10 miks pitanja iz geografije, istorije, književnosti, sporta, filma, prirodnih nauka, malo matematike, opšte informisanosti, food&drinks&cooking i jedan Song Quest. Učešće je besplatno, a za najbolje su obezebeđene nagrade.

Dan kasnije, od 12 časova, gosti iz Češke će na PMF-u održati dva naučna predavanja iz savremene matematike.

U subotu, u Amfiteatru sedam, u zgradi Departmana za matematiku i informatiku, u 11 časova biće održana dva naučno-popularna predavanja, za sve ljubitelje matematike, uključujući i učenike srednjih škola. Posle predavanja je proglašenje pobednika na konkursima Društva matematičara Novog Sada “Matematički Kalendar 2022” i “Matematičke minijature 2021”.

Četvrtak, 25. novembar je dan posvećen Olgi Hadžić, koja je bila srpska matematičarka, rektorka Univerziteta u Novom Sadu i akademik SANU. U Ogranku SANU u Novom Sadu, od 17 časova biće održano nekoliko kratkih predavanja. Za muzički deo večeri biće zadužena Akademija umetnosti u Novom Sadu.

Ulaz je besplatan za sve zainteresovane ljubitelje matematike, osim poslednjeg dana, u subotu, 27.novembra, kada će biti održan akreditovani seminar za profesore matematike.

Detalje o ovoj manifestaciji možete videti na sajtu Društva matematičara Novog Sada, www.dmns.edu.rs ili OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?