Sutra počinje nova sezona Srpskog narodnog pozorišta

17:08:00 28.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Nakon 18 premijera, preko 40 gostovanja, više od 60.000 posetilaca, i početkom infrastrukturnih radova, završena je 161. sezona najstarijeg nacionalnog teatra, sa velikim očekivanjima za narednu.

Sutra počinje nova sezona Srpskog narodnog pozorišta

foto: V. Veličković

Naredna, 162. sezona Srpskog narodnog pozorišta biće otvorena svečano, 29. avgusta na platou ispred Pozorišta multimedijalnim programom čiju režiju potpisuje Sonja Petrović, a koji ima za cilja da pokaže kakve sve planove maju sve tri umetničke jedinice za nadolazeću sezonu.

U sat vremena, prisutni će imati priliku da isprate segmente predstava – dramskih, operskih i baletskih koje su obeležile prošlu sezonu. Tako ćemo gledati mladog Aljošu Đidića koji igra naslovnu rolu u predstavi „Mefisto“, glumicu Mariju Medenicu čija predstava „Neodustajanje“ ne prestaje da oduševljava publiku, Draginju Voganjac u novoj predstavi „Kafka Mašin“, ali i scenu „Žrtvovanja“ iz operskog spektakla „Aida“, uz video projekcije na kojima će Ana Karenjina i Vronski, koje tumače prima balerina Ana Đurić i prvak baleta Andrej Kolčeriju, izvesti ples fatalne ljubavi.

Publika će moći da se upozna sa novinama koje je Srpsko narodno pozorište uvelo u prethodnoj sezoni, sa posebnim osvrtom na pojačanje koje je ansambl dobio u vidu mladih.

Kada je u pitanju dramska scena, „Mefisto“ i „Persijanci“ će biti na repertoaru i naredne sezone, a na samom startu publika će gledati predstavu „Što na podu spavaš?“, po romanu Darka Cvijetića, u režiji Kokana Mladenovića. Ansambl će predstaviti i tekstove Jovana Vave Hristića, Velimira Lukića, Mome Kapora, Gogolja...

Posle „Aide“ i „Vladimira i Kosare“, na opersku sceni stižu i „Karmen“, „Pop Ćira i Pop Spira“, kao i „Toska“, „Aida“ i „Čarobna frula“ za decu.

Baletski ansambl učestvuje na dramskoj i operskoj sceni, a očekuje nas „Rigoleto“ u kojoj će naslovnu ulogu tumačiti naš proslavljeni bariton Željko Lučić 7. septembra.

Na matičnoj sceni u protekloj sezoni odigrano je 156 predstava, Srpsko narodno pozorište je u goste putovalo gotovo 40 puta, a na velika vrata SNP-a ušlo gotovo 70 hiljada ljubitelja teatra.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?