Sutra počinje upisni rok na UNS-u

17:06:00 23.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Upis na osnovne i integrisane studije, odnosno, prijava kandidata na većini fakulteta u prvom upisnom roku počinje sutra i trajaće do petka, 26. juna.

Sutra počinje upisni rok na UNS-u


Prijemni ispiti polagaće se 30. juna, kao i 1. i 2. jula, a završetak prvog upisnog roka planiran je za 22. jul, u skladu sa datumima koji su utvrđeni za svaki fakultet pojedinačno.

Na Pedagoškom fakultetu u Somboru i Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici pre polaganja prijemnog ispita obavlja se prethodna provera sposobnosti, koja će biti 29. juna.

Za one koji ne uspeju da zarade indeks u ovom roku, ostaje drugi, a u njemu je prijava kandidata za upis na osnovne i integrisane studije planirana za 1. i 2. septembar, polaganje prijemnih ispita za 3. i 4. septembar, a upis primljenih kandidata 25. septembra.

Inače, u narednoj školskoj godini se na Univerzitet u Novom Sadu može biti upisano ukupno 15.964 studenta, od toga 8.234 čije će školovanje biti finansirano iz državnog budžeta i 7.730 samofinansirajućih studenata. Od navednog broja, na osnovne i integrisane studije može se upisati ukupno 9.292 studenta, 5.419 budžetskih i i 3.873 samofinansirajuća studenta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?