Sutra počinju radovi na raskrsnici kod Železničke stanice, veliki broj autobusa menja trase

19:08:00 18.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Raskrsnica Bulevara oslobođenja i Bulevara Jaše Tomića od sutra će delimično biti zatvorena.

Sutra počinju radovi na raskrsnici kod Železničke stanice, veliki broj autobusa menja trase


Naime, u okviru obnove kolovozne konstrukcije Bulevara oslobođenja, u toku su radovi na desnoj kolovoznoj traci deonice od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića, a dvosmerni saobraćaj odvija u suprotnoj traci, uz ograničenje brzine na 30km/h. Ovi radovi obuhvataju i zonu raskrsnice Bulevara oslobođenja i Bulevara Jaše Tomića.

U periodu od 19. do 25. avgusta za saobraćaj će biti zatvorena desna polovina raskrsnice, tako da će Bulevar Jaše Tomića iz pravce Kisačke ulice biti slep. Vozila koja se kreću Bulevarom oslobođenja imaće samo mogućnost skretanja levo na Bulevar Jaše Tomića, u pravcu ka Rumenačkoj ulici.


Zbog ovih radova, veliki broj autobusa promeniće trase kretanja. Izmenjeni režim će važiti do 25. avgusta.

Sutra počinju radovi na raskrsnici kod Železničke stanice, veliki broj autobusa menja trase


LINIJA 3A

Smer sa Železničke stanice: Polazno stajalište je prvo stajalište na ulazu u "potkovicu" (kod kioska za prodaju markica, dolazno stajalište linije 4)

Smer prema Železničkoj stanici: Na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara kralja Petra I autobusi skreću desno na Bulevar kralja Petra I, zatim levo u Kisačku ulicu, levo na Bulevar Jaše Tomića, desno na ulaz McDonaldʼs na dolazni peron kod lokomotive.

Na izmenjenom delu trase u ovom smeru koristi se autobusko stajalište „Bulevar kralja Petra I/Bulevar oslobođenja“ na Bulevaru kralja Petra I.

LINIJE BROJ 4, 5N, 19

Smer sa Železničke stanice: Polazno stajalište je stajalište linije 7B na Bulevaru Jaše Tomića, Bulevar Jaše Tomića/Železnička stanica, odakle autobusi saobraćaju desno kroz ulaz MAS-a i izlaze sa MAS-a na redovan izlaz na Bulevar oslobođenja, te nastavljaju dalje redovnom trasom.

Smer prema Železničkoj stanici: Na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara Jaše Tomića autobusi skreću levo na Bulevar Jaše Tomića, gde čekaju do narednog polaska na završnom/početnom stajalištu Bulevar Jaše Tomića/Železnička stanica (stajalište linije 7B).

Autobusi na liniji broj 4, 5N i 19 u ovom smeru čekaju do narednog polaska na stajalištu Bulevar Jaše Tomića/ Železnička stanica (stajalište linije 7B).

LINIJE BROJ 7, 10 i 14

Smer iz centra: Redovna trasa.

Smer prema centru: Redovna trasa uz ukidanje stajališta za 7A, 10 i 14 Bulevar oslobođenja /Bulevar Jaše Tomića (kod pekare „Klas“)

LINIJA BROJ 11A

Sa Bulevara Jaše Tomića autobusi na terminal ulaze desno kod Mekdonaldsa.

LINIJA BROJ 11B

Na raskrsnici Rumenačke ulice i Bulevara Jaše Tomića autobusi saobraćaju pravo Rumenačkom, skreću desno u Industrisku ulicu, nastavljaju Partizanskom, skreću desno i Kisačkom ulicom idu do stajališta Kisačka/Bulevar Jaše Tomića, (preko puta Veriga), gde čekaju do narednog polaska na završnom/početnom stajalištu.

Na izmenjenom delu trase koristi se autobusko stajalište Rumenačka/Bulevar Jaše Tomića u Rumenačkoj ulici.

LINIJA BROJ 15

Smer iz centra: Na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara kralja Petra I autobusi skreću desno na Bulevar kralja Petra I, levo u Kisačku ulicu i nastavljaju redovno trasom.

U ovom smeru na izmenjenom delu trase koristi se autobusko stajalište Bulevar kralja Petra I/Bulevar oslobođenja na Bulevaru kralja Petra I.

Smer ka centru: Na raskrsnici Kisačke ulice i Bulevara Jaše Tomića autobusi nastavljaju pravo Kisačkom ulicom, skreću desno na Bulevar kralja Petra I, levo na Bulevar oslobođenja i nastavljaju svojim redovnom trasom.

U ovom smeru na izmenjenom delu trase koristi se autobusko stajalište Kisačka/Bulevar Jaše Tomića u Kisačkoj ulici.

LINIJA BROJ 17

Smer iz centra: Na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara kralja Petra I autobusi skreću desno na Bulevar kralja Petra I, levo u Kisačku i nastavljaju redovnom trasom.

U ovom smeru na izmenjenom delu trase koristi se autobusko stajalište Bulevar kralja Petra I/Bulevar oslobođenja na Bulevaru kralja Petra I.

Smer ka centru: Redovna trasa.

LINIJE BROJ 16, 20, 21, 30 i 35

Smer sa Železničke stanice: Polazno stajalište je prvo stajalište na ulazu u "potkovicu" (kod kioska za prodaju markica, dolazno stajalište linije 4), odakle izlaze desno na Bulevar Jaše Tomića, skreću desno u Rumenačku, desno u Industrijsku, nastavljaju Partizanskom i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase ne koriste se autobuska stajališta drugih linija.

Smer prema Železničkoj stanici: Iz Partizanske ulice autobusi skreću levo u Kisačku, desno na Bulevar Jaše Tomića, desno na ulaz McDonaldʼs, te na dolazni peron kod lokomotive.

Autobusi na linijama 16, 20, 21 i 30 na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Partizanska/Temerinska.

LINIJE BROJ 22, 23 i 24

Smer iz Novog Sada: Sa redovnog perona iz „potkovice“ autobusi izlaze desno na Bulevar Jaše Tomića, skreću desno u Rumenačku, desno u Industrijsku, nastavljaju Partizanskom i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase ne koriste se autobuska stajališta drugih linija.

Smer iz mesta: Iz Partizanske ulice autobusi skreću levo u Kisačku, desno na Bulevar Jaše Tomića, desno na ulaz McDonaldʼs do dolaznog perona kod lokomotive.

Na izmenjenom delu trase koristi se autobusko stajalište Partizanska/Temerinska.

LINIJE BROJ 32 i 33

Smer iz Novog Sada: Sa redovnog perona na MAS-u autobusi izlaze desno na Bulevar Jaše Tomića, skreću desno u Rumenačku, desno u Industrijsku, nastavljaju Partizanskom, skreću levo do Temerinske ulice, odakle nastavljaju redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase ne koriste se autobuska stajališta drugih linija.

Smer iz mesta: Autobusi saobraćaju redovnom trasom Bulevarom Jaše Tomića, skreću desno na ulaz McDonaldʼs na dolazni peron kod lokomotive.

LINIJE BROJ 41, 42 i 43

Smer iz Novog Sada: Sa redovnog perona u potkovici autobusi izlaze desno na Bulevar Jaše Tomića, skreću desno u Rumenačku odakle nastavljaju svojim redovnom trasom.

Smer iz mesta: Na raskrsnici Rumenačke i Industrijske ulice autobusi skreću levo u Industrijsku, nastavljaju Partizanskom, skreću desno u Kisačku, desno na Bulevar Jaše Tomića, desno na ulaz McDonaldʼs na dolazni peron kod lokomotive.

Na izmenjenom delu trase koristi se autobusko stajalište Industrijska/Rumenačka.

LINIJA BROJ 51A

Smer iz Novog Sada: Redovna trasa.

Smer iz mesta: Na raskrsnici Rumenačke i Industrijske ulice autobusi skreću levo u Industrijsku ulicu, nastavljaju Partizanskom, skreću desno u Kisačku, desno na Bulevar Jaše Tomića, desno na ulaz kod McDonaldʼs na dolazni peron kod lokomotive.

Na izmenjenom delu trase koristi se autobusko stajalište Industrijska - Rumenačka.

LINIJA BROJ 51B

Smer iz Novog Sada: Redovna trasa.

Smer iz mesta: Na raskrsnici Bulevar oslobođenja i Bulevar kralja Petra I autobusi skreću desno na Bulevar kralja Petra I, levo u Kisačku ulicu, levo na Bulevar Jaše Tomića desno na ulaz McDonaldʼs na dolazni peron kod lokomotive.

U ovom smeru na izmenjenom delu trase koristi se autobusko stajalište Bulevar kralja Petra I/Bulevar oslobođenja, na Bulevaru kralja Petra I.

LINIJE BR. 52, 53, 54, 55, 56, 60, 61, 62, 63, 64, 68, 69, 71, 72, 73, 74, 76, 77, 78, 79, 80, 84, 86

Smer iz Novog Sada: Redovna trasa.

Smer iz mesta: Na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara kralja Petra I autobusi skreću desno na Bulevar kralja Petra I, levo u Kisačku ulicu, levo na Bulevar Jaše Tomića, desno na ulaz McDonaldʼs na dolazni peron kod lokomotive.

U ovom smeru na izmenjenom delu trase koristi se autobusko stajalište Bulevar kralja Petra I/Bulevar oslobođenja na Bulevaru kralja Petra I.


Kretanje međunarodnih i međumesnih linija drugih prevoznika:

Ulaz na Međumesnu autobusku stanicu je iz pravca Kisačke ulice, odakle se nastavlja Bulevarom Jaše Tomića, skreće desno kod McDonaldʼs, zatim levo do terminala ispred Železničke stanice, skreće desno kroz potkovicu do redovnog izlaza desno iz potkovice na Bulevaru Jaše Tomića i desno do ulaza MAS-a.

Izlaz sa Međumesne autobuske stanice je pravo na Bulevar oslobođenja, zatim desno na Bulevar Jaše Tomića prema Rumenačkoj ulici. Levo skretanje prema Kisačkoj ulici nije moguće.

UGOVORENE VOŽNJE

Ž. stanica - Ranžirna stanica

Smer sa Ž. stanice: Sa redovnog perona na MAS-u izlaz je desno na Bulevar Jaše Tomića, zatim se skreće desno u Rumenačku, desno u Industrijsku, nnastavlja se levo Industrijskom do Novkabela, skreće desno na Put Novosadskog partizanskog odreda, desno na Kisački put, desno u Partizansku, zatim Industrijskom desno prema Ranžirnoj stanici.

Smer sa ranžirne stanice: Od raskrsnice Rumenačke i Bulevar Jaše Tomića saobraća se pravo Rumenačkom, skreće levo kroz Bulevar kralja Petra I, levo u Kisačku, levo na Bulevar Jaše Tomića, desno na ulaz McDonaldʼs na dolazni peron kod lokomotive.

Ž. stanica - Aptiv

Smer sa Ž.stanice: Redovna trasa.

Smer iz Aptiva: Na raskrsnici Rumenačke i Industrijske skreće se levo u Industrijsku, nastavlja Partizanskom, skreće desno u Kisačku, desno na Bulevar Jaše Tomića, desno na ulaz McDonaldʼs i na dolazni peron kod lokomotive.

Novo naselje – TE-TO i Novo naselje – KOTEKS viscofan:

Smer sa Novog naselja: Na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara kralja Petra I skreće se desno na Bulevar kralja Petra I, levo u Kisačku i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase koristi se autobusko stajalište Bulevar kralja Petra I/Bulevar oslobođenja na Bulevaru kralja Petra I.

Smer prema Novom naselju: Na raskrsnici Kisačke i Bulevara Jaše Tomića nastavlja se pravo Kisačkom, skreće desno na Bulevar kralja Petra I i levo na Bulevar oslobođenja i dalje se nastavlja redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase koristi se autobusko stajalište Kisačka/Bulevar Jaše Tomića u Kisačkoj ulici.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1011.5 mb
Vetar: 3 m/s, E
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?