Sutra počinju trodnevni "Dani Brazila"

11:08:00 10.08.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Osmi po redu festival "Dani Brazila - novosadski samba karneval", zvanično počinje sutra i trajaće do 13. avgusta u Novom Sadu, kada će, od 19 sati, krenuti karnevalska povorka.

Sutra počinju trodnevni "Dani Brazila"

Karnevalska povorka festivala "Dani Brazila" krenuće sa Trga Republike, prodefilovati kroz Zmaj Jovinu ulicu i performans završiti na Trgu slobode.

Organizatori tvrde da živopisna, dinamična, u ritmu tradicionalnih brazilskih udaraljki, karnevalska povorka predstavlja najimpresivniji deo novosadskog samba karnevala.

"Međunarodnu povorku, na čelu sa ovogodišnjim mentorima iz Evrope, Brazila i Kube, čine svi učesnici radionica kapuere, samba perkusija, samba plesa koji će pokazati svoje umeće i rezultate učešća na trodnevnim radionicama festivala. Uz prepoznatljive ritmove samba perkusija, akrobacije malih i velikih kapuerista, samba plesačice u autentičnim brazilskim kostimima, povorka prenosi jedinstvenu atmosferu karnevala na ulice grada, a svim posetiocima pruža nesvakidašnju priliku da dožive jedinstvenost brazilske kulture koju karakteriše energični ritam i ples", saopštili su organizatori.

Sutra počinju trodnevni "Dani Brazila"

Radionice

Tokom sva tri dana festivala održavaće se radionice iz oblasti samba perkusija, samba i afro-latinskog plesa i kapuere. Satnica i detaljnije informacije o programu, prijavama na radionice, kotizacijama i predavačima, kao i besplatnim radionicama za početnike, mogu se naći na FB strani i sajtu festivala www.danibrazila.org.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.4 mb
Vetar: tiho m/s, -
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?