Sutra počinju veliki radovi u Kraljevića Marka koji će trajati sedam meseci

16:11:00 02.11.2022, Komentara: 1

Novi Sad – Sutra počinju radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici Kraljevića Marka, na deonici od Bulevara kralja Petra Prvog do Bulevara Jaše Tomića. Zbog izvođenja radova na kanalizacionom kolektoru, od sutra će doći do redukcije saobraćaja u zoni raskrsnice Ulica Kraljevića Marka – Bulevar Jaše Tomića, tako da će se saobraćaj odvijati dvosmerno u jednoj kolovoznoj traci.

Sutra počinju veliki radovi u Kraljevića Marka koji će trajati sedam meseci


- Postojeći kolovozni zastor u Ulici Kraljevića Marka je u lošem stanju i ne zadovoljava trenutne saobraćajne zahteve u pogledu bezbednog odvijanja saobraćaja. Oštećenja kolovoza manifestuju se mrežastim pukotinama, podužnim i poprečnim pukotinama i udarnim rupama te je predviđeno uklanjanje kompletne kolovozne konstrukcije, nakon čega će se pristupiti izgradnji novog kolovoza, širine 5,5 metara i ukupne dužine 475 metara – navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Pored ovih radova, projektom je predviđeno i rušenje postojećih, te izgradnja 102 nova parking mesta za putnička vozila, sa upravnom šemom parkiranja, kao i izgradnja novih pešačkih staza sa obe strane saobraćajnice. Takođe, predviđeno je i rušenje postojećih i izgradnja novih kolskih ulaza, kao i izgradnja vertikalne prepreke na pešačkim prelazima i prelazima za bicikliste.

Postojeća zastarela kanalizaciona mreža u Ulici Kraljevića Marka će biti rekonstruisana. Predviđena je izgradnja 50 novih slivnika, dok će stari slivnici biti uklonjeni. Površinske vode sa kolovoza i parking prostora biće odvođene do mesta prihvatanja (slivnika), a zatim u sistem atmosferske kanalizacije.

Sutra počinju veliki radovi u Kraljevića Marka koji će trajati sedam meseci


Projektom je predviđena demontaža celokupnog postojećeg javnog osvetljenja u ulici, te postavljanja novih 16 stubova, visine 8 metara, sa LED svetiljkama.

S obzirom na to da će se radovi, između ostalog, odvijati i na parceli na kojoj se nalazi spomenik kulture, na adresi Ulica Kraljevića Marka br. 37, biće preduzete sve mere za integralno očuvanje spomenika. Takođe, biće zadržane i zaštićene postojeće starije sadnice i odraslo drveće koje se nalazi u uličnom koridoru.

Vrednost investicije je 115 miliona dinara, a rok za završetak 210 kalendarskih dana.

foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Dejan

, *.mbb.telenor.rs

Ulica Milosa Pocerca ni nema kanalizaciju al ima drum debljine 5cm koji je posle mesec dana popuco i izrezan na vise mesta.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 993.4 mb
Vetar: 1 m/s, N
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?