Sutra počinju veliki radovi u Ulici Nikole Tesle, neizbežna izmena saobraćaja

12:06:00 01.06.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Sutra, u petak, 2. juna, počinju veliki radovi u Ulici Nikole Tesle, zbog čega će biti izmenjen režim saobraća. Radovi će obuhvatiti izgradnju saobraćajnih površina, javnog osvetljenja, fekalne i atmosferske kanalizacije.

Sutra počinju veliki radovi u Ulici Nikole Tesle, neizbežna izmena saobraćaja


Ova ulica duga 429 metara predstavlja vezu Futoške ulice i Ulice novosadskog sajma, a pruža se neposredno pored Futoškog parka i Jodne banja.

Radovi će se izvoditi u tri faze.

U prvoj fazi biće obustavljen saobraćaj u delu Ulice Nikole Tesle, od Futoške ulice do Pere Dobrinovića, kao i u krajnjoj desnoj traci u Futoškoj ulici. Izmena saobraćaja u prvoj fazi trajaće do 16. decembra ove godine.

O izmenama saobraćaja u drugoj i trećoj fazi javnost će biti blagovremeno obaveštena.

U Ulici Nikole Tesle predviđena je obnova dvosmerne saobraćajnice, sa obostranim pešačkim stazama. Postojeća stabla biće u potpunosti očuvana, a predviđen je i zeleni pojas između pešačke staze i kolovoza. Kanalizaciona mreža u Ulici Nikole Tesle biće rekonstruisana u dužini od 653 metara, čime će biti omogućeno da se 39 domaćinstava priključi na kanalizaciju.

Projektom je, u ukviru kompleksa Jodne banje, predviđena izgradnja crpne stanice otpadnih voda sa potisnim cevovodom. Kako kažu u Gradskoj upravi, odvođenje atmosferskih voda sa saobraćajnih površina, što je bio evidentan problem u Ulici Nikole Tesle, biće efikasno rešen izgradnjom 50 novih slivnika.

Biće postavljen 21 stub javnog osvetljenja sa LED sijalicama.

Vrednost investicije je 176 miliona dinara, a rok za završetak radova je godinu dana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
14°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1003.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?