Sutra potpisivanje ugovora za Fruškogorski koridor

20:10:00 05.10.2020, Komentara: 1

Novi Sad - Ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora, od Novog Sada do Rume, biće sutra potpisan sa kineskom kompanijom CRBC, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i dodala da će sledeće godine biti započeti radovi.

Sutra potpisivanje ugovora za Fruškogorski koridor


Vrednost ugovora koji će biti potpisan sa CRBC je 606 miliona evra, a trenutno se izvode radovi na 250 kilometara autoputeva, a u planu je još toliko.

Fruškogorski koridor će zvanično biti brza saobraćajnica od Rume do Novog Sada u dužini od 47,7 kilometara, koja će spojiti autoputeve ka Šidu i Subotici.

Vlada Srbije je polovinom septembra odobrila ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora u okviru kojeg će biti izgrađen i tunel kroz Frušku goru od 3,5 kilometara, koji će biti najduži tunel u Srbiji. Takođe, biće izgrađen još jedan most preko Dunava od 1,8 kilometara. Imaće četiri kolovozne trake širine po 3,5 metra, ali neće imati zaustavne trake, zbog čega se neće voditi kao klasičan autoput već kao brza saobraćajnica.

Izgradnja Fruškogorskog koridora je važna, jer se on nadovezuje na pravac Ruma – Šabac – Loznica, a povezaće tri opštine: Novi Sad, Irig i Rumu, a rešiće i problem prolaska teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig.


Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Deks

, *.dynamic.sbb.rs

Ne mogu sade, još od 2012. putujem do Budimpešte, mlogo je brate


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?