Sutra predavanje o prvoj pomoći kod odojčadi i dece

16:08:00 29.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Dom zdravlja „Novi Sad”, i ove godine, realizuje projekat „Edukacija za prvu pomoć kod odojčadi i dece“ u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo.

Sutra predavanje o prvoj pomoći kod odojčadi i dece


Cilj projekta je edukacija roditelja o veštinama i tehnikama pružanja prve pomoći odojčetu, upoznavanje sa simptomima i karakteristikama određenih vrsta povreda.

Predavanja će biti održavano sutra u Gradskom centru za unapređenje reproduktivnog zdravlja, u Almaškoj br. 4 u dva termina: od 18 i 19 časova.

Predavači su pedijatar, visoko strukovna sestra i fizioterapeut, a obuhvata 14 radionica namenjenih budućim roditeljima koje se odnose na: pružanje prve pomoći u slučaju trovanja, gušenja, opekotina, dehidratacije, povraćanja, osipa, povišene telesne temperature, padova, alergijskih reakcija, febrilnih konvulzija, a biće obuhvaćena i sva ostala hitna stanja kod odojčadi.

Kako navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi, obučavaće se Novosađanke u osmom i devetom mesecu trudnoće i njihovi partneri.

Ideja je da roditelji prepoznaju kada je detetu potrebna hitna medicinska pomoć i kako da reaguju u kriznim situacijama.



Foto: Dom zdravlja "Novi Sad"


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
27°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1012.2 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?