Sutra protest na Fruškoj gori

17:10:00 08.10.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Protestna šetnja „Svi za šume - šume za sve“ biće održana sutra, u subotu, 9. oktobra. Građani će se okupiti ispred manastira Rakovac u 11 časova, odakle će se prošetati do brda Kesten.

Sutra protest na Fruškoj gori


Ovim okupljanjem žele da ukažu na negativno upravljanje zaštićenim područjem prirode od strane nadležnih institucija.

Kako navode organizatori, šume Fruške gore se i dalje besomučno seku, a korupcija i ilegalne šumarske aktivnosti dostižu kulminaciju.

- Uzurpatori, tajkuni i investitori uživaju zaštitu, ispunjavaju im se želje na štetu prirodnih dobara i zajedničkih interesa. Pokrajinska vlada već više od devet meseci ćuti o rešenjima građevinske inspekcije o uklanjanju nezakonito izgrađenog puta na Kestenu, čime se nedvosmisleno stavlja na stranu bezakonja i zaštite privatnih interesa Nebojše Petrića. Brdo Kesten je još uvek zarobljeno žičanom ogradom iako je u pitanju područje Nacionalnog parka - navodi se u najavi događaja.

Dodaje se da je povod za protest i to što javnost još uvek nije obaveštena o identitetima napadača na aktivistu Petra Živanovića, kao ni o odgovornosti zaposlenog Nacionalnog parka koji je bio prisutan tokom fizičkog napada na Fruškoj gori.

- Nadležne institucije ne pokazuju volju da promene način gazdovanja šumama Nacionalnog parka, što govori o tome da su politički donosioci odluka u sprezi sa Eparhijom Sremskom i da ih apsolutno ne zanima interes građana i zaštita prirodnih vrednosti, već samo njihov goli materijalni interes i privatna dobit - ističe se.

Više o svemu pogledajte OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?