Sutra protest tišine za "Aleksin zakon"

17:03:00 05.03.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Sedmi protest tišine "Hoću Aleksin zakon", biće održan sutra od 14.45 sati na Trgu slobode.

Set zakona se naziva "Aleksin zakon" po malom Aleksi Jankoviću iz Niša, koji je dugo trpeo vršnjačko nasilje, i na kraju pronašao izlaz u samoubistvu, a institucije koje je trebalo to da spreče nisu ništa preduzele. Ovim zakonom bilo bi predviđeno kako i šta raditi u slučajevima vršnjačkog nasilja.

Sutra protest tišine za "Aleksin zakon"Aleksa Janković

Organizatori, grupa građana "2 minuta tišine", kažu da je kod nas u državi čudo kad se dva građana Srbije slože, a da to nije koncenzus, i da su upravo zbog toga oni postigli čudo.

"Sombor, Loznica i Novi Sad su prošle nedelje zajedno stali u 15 sati i pet minuta gromoglasnom tišinom tražili 'Aleksin zakon'. Veliki ljudi su u naša tri grada izašli na trgove svojih mesta i podržali ideju za usvajanje 'Aleksinog zakona', ideju za zaustavljanje rasta vršnjačkog nasilja, kao i ideju za bezbedniju budućnost sve naše dece. Građani Srbije, koji su podržali skupove, pokazali su da su čvrsti u odluci. Ministri u Vladi Srbije bi kao odgovor mogli da pokažu da su spremni da i oni urade svoj deo posla i da što pre unesu izmene u svoje zakone, kako bi poslanici Skupštine Srbije usvojili 'Aleksin Zakon'", kažu organizatori.

Oni još napominju da postoje oni koji se bune protiv ovog zakona iz raznoraznih strahova i razloga.

"Vređaju, napadaju, sabotiraju. Mi se na njih ne obaziremo, jer znamo zašto je nama stalo do ove promene. Znamo da je nama stalo do naše dece", odlučni su u "2 minuta tišine" i pozivaju građane da ima se pridruže na ovom skupu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1000.2 mb
Vetar: 1 m/s, NNW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?