Sutra se otvara "Novosadski Winter Fest"

09:11:00 27.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Treći po redu "Novosadski Winter Fest" biće otvoren na Trgu slobode u sredu, 28. novembra i trajaće do 29. decembra.

Sutra se otvara "Novosadski Winter Fest"

Festival će u 18 časova otvoriti hor "Čuperak" iz Kikinde, a zatim će, od 19 sati, na Trgu svirati novosadski ženski tamburaški sastav "La Banda". I ove godine svake večeri, od 18 časova biće organizovani nastupi dečjih horova iz cele Vojvodine na "raspevanoj jelci", dok će muzički bendovi i di-džejevi nastupati samo vikendom. Na više štandova tokom dana će se prodavati hrana, piće i umetničke rukotvorine, a tokom manifestacije biće organizovane i različite humanitarne akcije.

Jedna od organizatorki festvala, Milena Biga iz kompanije "Ninamedia", rekla je da je "Novosadski Winter Fest" nastao po uzoru na najbolje svetske zimske festivale.

- Svi koji su se poslednje dve godine zatekli na centralnom gradskom trgu tokom festivala mogli su da uživaju u nastupima novosadskih bendova i di-džejeva, u pogramu "raspevane jelke", na kojoj su nastupala uglavnom deca i lokalni muzički sastavi, a isto tako mogli su da prisustvuju različitim izložbama i da se provozaju fijakerom kroz centar grada – rekla je Biga.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, kazao je da je ovaj period godine veoma bitan za turizam, pa je poslednjih nekoliko godina skoro izjednačen sa mesecima sa najviše turista, majem i julom.

- U naredna dva meseca planira se mnogo događaja u Novom Sadu, a ovaj festival je jedan od onih na kojima će sigurno biti najveća pažnja. Krenuli smo u kampanju "Zimska fantazija" sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada, koja će se voditi paralelno na društvenim mrežama, ali i putem radio i tv stanica. Po svemu sudeći, mislim da ćemo imati jako veliku posetu turista i da će ova zimska sezona biti najbolja do sada – smatra Radojević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?