Sutra slabiji pritisak vode u pojedinim prigradskim naseljima, Aptiv bez vode

16:09:00 21.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Naselja Stepanovićevo, Rumenka, Kisač, Sajlovo i više zone Veterničkog brega u sutra će imati slabiji pritisak vode, dok fabrika Aptiv u Privrednikovoj neće imati vode. Kako je saopšteno iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, razlog to su radovi koji će se odvijati od 7 do 19 časova.

Sutra slabiji pritisak vode u pojedinim prigradskim naseljima, Aptiv bez vode


- Takođe, nakon završetka radova i puštanja u funkciju dovodnika, može doći do pojave blagog zamućenja vode u sistemu u narednih nekoliko sati, kao posledica preusmeravanja strujanja vode u cevovodu prilikom izvođenja radova - kažu u „Vodovodu“.

Kako je saopšteno, sutra će biti povezani izmešteni deo dovodnika vode na delu brze pruge Novi Sad - Rumenka i novi priključak za objekat ranžirne stanice na postojeću cev koja se zadržava. Investitor navedenih radova je Infrastruktura železnica Srbije, a izvođač radova je CRIC-CCCC Joint-Venture Beograd, sa podizvođačem Bulevar Company Novi Sad.

Istovremeno, na ukrštanju Bulevara Evrope i nove ulice (između benzinske pumpe „Bobar“ i kružnog toka na Rumenačkom putu) novoizgrađena vodovodna mreža biće povezana na dovodnik vode. Investitor ovih radova je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, a izvođač radova „Put invest“.

- Kako se radi o jednom od najvažnijih cevovoda sistema vodosnabdevanja Grada Novog Sada, tzv. prstenu snabdevanja bačke strane sistema, „Vodovod i kanalizacija“ je, kao upravljač sistema i dovodnika napravilo sinhronizaciju i pripremu radova sa gorenavedenim investitorima i izvođačima radova, kako bi se u jednom danu i u što kraćem roku završili planirani radovi - zaključuju u „Vodovodu“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 8 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?