Sutra startuje prva ovogodišnja novosadska Kritična masa

20:06:00 10.06.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Prva ovogodišnja novosadska Kritična masa biće održana sutra, a okupiće brojne bicikliste, skejtere, roleraše, monocikliste i druge učesnike u saobraćaju koji prevoznim sredstvima ne zagađuju okolinu.

Sutra startuje prva ovogodišnja novosadska Kritična masa


Polazak je u 17 časova iz Limanskog parka, a potom se ide ulicama Narodnog fronta, Ive Andrića, Bulevarom cara Lazara, pa Bulevarom Evrope, Futoškim putem, Braće Dronjak, Bulevarom Jovana Dučića, potom Radomira Raše Radujkova, Hadži Ruvimovom, Bulevarom kralja Petra I, Bulevarom oslobođenja, Jevrejskom, Bulevarom Mihaila Pupina i Ulicom Modene, sa završetkom vožnje na Trgu slobode.

- Tokom ove godine nismo bili u mogućnosti zajedno da se vozimo zbog pandemije. Ipak, putem razgovora sa vlasnicima biciklističkih radnji i pregledom brojača biciklista postavljenim na raznim mestima u gradu, broj biciklista očigledno je porastao, pa nas sada u Novom Sadu ima oko 40.000 (dok nas je 2018. bilo oko 30.000). Vreme je i da novim biciklistima pružimo specifičan osećaj kakav Kritična masa i druženje tokom zajedničke vožnje pruža - navode u u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi.

Više informacija možete da pronađete OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 5 m/s, WNW
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?