Sutra tribina "Beograd je na vodi - na čemu je Novi Sad?"

16:08:00 10.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Tribina "Čije su gradske javne površine?", čiji je moto "Beograd je na vodi - na čemu je Novi Sad?", biće održana sutra, 11. avgusta, od 19 sati, na platou ispred Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Ovo će biti prva tribina iz serijala "Stav ulice" koji organizuje Vojvođanski građanski centar, a na kojoj će govornici pokušati da odgovore na pitanja šta se dešava sa javnim površinama, zašto nestaju parkovi i da li je privatni kapital važniji od interesa građana.

Na tribini će se takođe govoriti o tome šta građani mogu da urade kad naiđu na problem sa gradskim institucijama, a u vezi sa zelenim površinama, grafitima i plakatima i biciklističkim i pešačkim stazama.

Sutra tribina "Beograd je na vodi - na čemu je Novi Sad?"

Govornici će biti Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative, Jana Damjanov iz građanske inicijative Sačuvajmo park kod Muzeja, Dobrica Veselinović iz Ministarstva prostora (Ne davimo Beograd), arhitekta i doktorand urbanizma Aleksandar Bede i publika, koja i trebali da se uključiti se u razgovor. Na tribinu je pozvan i Aleksandar Bašić iz Gradskog veća za urbanizam. Razgovorom će moderirati Željko Stanetić iz Vojvođanskog građanskog centra.

Serija tribina "Stav ulice" dolazi kao odgovor građana i građanki na goruće probleme sa kojima se grad Novi Sad suočava i potrebe za jasnom artikulacijom stava građana i građanki o tim problemima. Tribine pod nazivom "Stav ulice" imaju kao svoj osnovni cilj ukazivanje na različite mogućnosti reagovanja, ali i izgradnju platforme koja će ponuditi prostor za razvoj kritičkog stava i uključiti veliki broj onih koji u ovom gradu žive.

U Vojvođanskom građanskom centru kažu da će svaka u nizu od planiranih tribina biti organizovana na otvorenom, na različitim gradskim lokacijama koja predstavljaju „okupljališta“ građana i građanki i imaće drugačiju temu.

"Želja nam je da ukažemo na potencijale Novog Sada, preskačući inertnost medija u pogledu ovih tema i ograničavajući aspekt zatvorenih prostora kao uobičajnih mesta za održavanje sličnih događaja", poručuju u Vojvođanskom građanskom centru.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.4 mb
Vetar: tiho m/s, -
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?