Svakog dana policija zapleni oko pola kilograma droge

12:09:00 27.09.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Oko pola kilograma droge, u praškastom stanju ili kao biljne materije, kao i pedesetak tableta, policija zapleni svaki dan na području Južnobačkog okruga.

Svakog dana policija zapleni oko pola kilograma droge

Samo je ove godine, do početka septembra, zaplenjeno više od 125 kilograma droge, uz 12.600 komada različitih narkotika. Zaplenjeno je više od 80 kilograma marihuane, oko devet kila ekstazija, blizu 28,5 kilograma amfetamina, po kilogram kokaina i hašiša i još različitih zabranjenih supstanci.

Iako se povremeno čini da kokain i „ekstazi” prednjače u upotrebi, marihuana je i dalje dominatna. Inače, u novosadskom Višem sudu svaki dan se odražava bar jedno ročište zbog dilovanja droge, piše Dnevnik.

Otkrivena su ukupno 693 krivična dela iz oblasti suzbijanja narkomanije, od kojih 93 dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i 600 dela neovlašćenog držanja opojnih droga, govori statistika novosadske Policijske uprave.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?