Sve škole spremne za početak školske godine, 3.800 prvaka u Novom Sadu

17:08:00 31.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Sve škole u Novom Sadu su spremne za početak nove školske godine, kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. On je na svečanom prijemu prvaka za školsku 2019/2020. godinu, koji je održan u renoviranoj Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“, naveo da je u novosadskim osnovnim školama ove godine upisano 3.794 đaka prvaka.

Sve škole spremne za početak školske godine, 3.800 prvaka u Novom Sadu

foto: Grad Novi Sad

Nadogradnja zgrade OŠ „Ivo Lola Ribar” realizovana je u okviru Protokola o saradnji Grada Novog Sada, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Jedinice za upravljanje projektom „Istraživanje i razvoj”, kojim je predviđena modernizacija škola kreditom Evropske ivesticione banke. U Novom Sadu su na ovaj način obnovljene i OŠ „Veljko Vlahović” i „Nikola Tesla”.

- Hoću da učinimo sve da Novi Sad ne izgubi ni jedno odeljenje, da čuvamo svaku školu i da kontinuirano ulažemo u njih, ali nije suština u obnovi infastrukture, već da naša deca ostanu ovde da se školuju i da nastave da žive i rade u našem gradu i državi. Ne vredi ni najlepša škola, ako u njoj nema dece. Ponosni smo što smo uspeli ove godine iz budžeta Grada da kupimo komplet udžbenika za sve đake prvake sa teritorije Novog Sada, i za to je izdvojeno 27 miliona dinara - rekao je Vučević.

Sve škole spremne za početak školske godine, 3.800 prvaka u Novom Sadu

foto: Grad Novi Sad

Nakon priredbe povodom prijema prvaka u OŠ „Ivo Lola Ribar“, usledila je prozivka učiteljica i formiranje kolone prvaka koji su ušavši u učionice, na svojim klupama zatekli poklon u vidu ranaca sa kompletnim knjigama i sa setom svezaka i olovaka. Slično je bilo u svim novosadskim osnovnim školama. Univerexport je i ove godine obradovao đake prvake i darovao im prigodne poklone, što je ove godine učinjeno za čak 4000 učenika.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?