Sve više kovid pacijenata, KCV otvorio još jednu jedinicu intenzivnog lečenja

17:03:00 22.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Direktorka Kliničkog centra Vovodine Edita Stokić rekla je danas da je u toj ustanovi u toku noći vanredno otvorena još jedna jedinica intenzivne terapije i da je na mehaničkoj ventilaciji pluća sada 27 pacijenata. Prema njenim rečima, u KCV se trenutno od kovida-19 leči 310 pacijenata.

Sve više kovid pacijenata, KCV otvorio još jednu jedinicu intenzivnog lečenja


Stokić je za RTS istakla da to govori da je priliv pacijenata na hospitalno lečenje povećan, kao i broj onih koji zahtevaju pomoć u kovid ambulanti.

Navela je i da je u subotu u tu ustanovu stigao novi lek koji je sada na raspolaganju, uz jasne indicije za koga je moguća primena takve terapije.

Na pitanje o specifičnostima ovog talasa epidemije, Stokić je rekla da je klinička slika teža i da ima više pacijenata koji zahtevaju smeštaju u jedinicama intenzivne terapije, što znači i duži boravak u bolnici.

Direktorka KCV je apelovala na sve građane da se pridržavaju mera.


U Novom Sadu 243 novozaraženih


Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 727 nova slučaja, a najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu, 243.

Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina. Institut za javno zdravlje Vojvodine ovu situaciju smatra krajnje nepovoljnom i očekuje produženje epidemijskog talasa.

Broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 12.665, a najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 3.178, u Pančevu ih je trenutno više od 1.200, a u Subotici više od 1.000. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema. Takođe, poziva sve građane da se vakcinišu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?