Sve više turista u Novom Sadu

09:07:00 04.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad – U Novom Sadu je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, u periodu od januara do maja ove godine boravilo 34.654 turista što je za 25,2 odsto više nego prethodne godine.

Sve više turista u Novom Sadu

Foto: TONS



Kako navode u Turističkoj organizaciji Novog Sada, ukupno je ostvareno 91.387 noćenja što predstavlja porast od 74,3 odsto.

- Domaći turisti su ostvarili 46.709 noćenja, što je dvostruko više nego u istom periodu prošle godine, a strani 44.678, i evidentiran je rast od 48,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Od navedenih podataka, važno je istaći da se pored rasta noćenja, evidentira i duži boravak stranih turista u Novom Sadu (3,4 noći), kao i da je evidentirani period prošle godine pored obuhvata od perioda vanrednog stanja, obuhvatio i januar mesec prošle godine kada je zabeležen rast noćenja domaćih i stranih turista od 21,4 odsto u odnosu na isti mesec 2019. godine – saopštila je Turistička organizacija Novog Sada.

Na osnovu informacija kojim TONS raspolaže, najviše dolazaka i noćenja u maju mesecu ostvarili su domaći turisti, zatim iz regionalnih zemalja, a potom iz Ruske Federacije, Nemačke, Austrije, Mađarske, Rumunije, Italije, Holandije.

Najveći broj posetilaca biće u toku naredne nedelje kada počinje Exit. Osim domaćih i turista iz regiona, očekuju se i gosti iz Francuske, Nemačke, Turske, Holandije, Italije, Ruske Federacije, Egipta, Tunisa...


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1002.3 mb
Vetar: 5 m/s, N
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?