Sve više turista u Novom Sadu, dolaze iz svih krajeva sveta

09:12:00 05.12.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Po podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Novom Sadu je u periodu januar-oktobar boravilo skoro 180.000 turista, što je za 8,4 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Od toga je stranih turista bilo 117.000, što je za nepunih 15 odsto više nego 2017.

Sve više turista u Novom Sadu, dolaze iz svih krajeva sveta


U tom periodu u našem gradu bilo je nepunih 380 hiljada noćenja i taj broj je već sada premašio 368.000 noćenja koliko je bilo tokom cele 2017. godine.

Kako piše Dnevnik, na osnovu podataka dobijenih od 25 hotela i pet drugih objekata za smeštaj u Novom Sadu, najviše noćenja u oktobru ostvarili su turisti iz Srbije, zatim iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Kine, Ruske Federacije, Nemačke, Španije, Makedonije, Grčke. Prve tri vanevropske zemlje po broju noćenja turista su Kina, SAD i Australija.

Info-centre Turističke organizacije Novog Sada od januara do oktobra ove godine posetilo je oko 5.200 turista, od toga 4.777 stranih i 405 domaćih. Najveći broj stranaca koji su ušli u naše info-centre u tom periodu, poreklom je iz Nemačke, zatim Kine, Turske, Rusije, Francuske, Španije, Velike Britanije, Hrvatske, SAD i Izraela. Interesantno je spomenuti i to da su naš grad tokom oktobra posetili i gosti iz Indije, s Filipina, iz Brazila i Argentine.

Turistička organizacija Novog Sada započela je kampanju „Zimska fantazija” tokom koje će se moći pratiti šta sve očekuje građane i posetioce u Novom Sadu tokom ove zime.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?