Svečano otvorena Dečja nedelja

17:10:00 05.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Ovogodišnja Dečja nedelja, koja za cilj ima poboljšanje položaja deteta u Srbiji, svečano je otvorena danas u Skupštini Grada Novog Sada.

Svečano otvorena Dečja nedelja

Foto: Skupština Grada Novog Sada




- Grad, koji je prošle godine sa ponosom nosio titulu Omladinske prestonice Evrope, ulaže zaista velike napore da svojim najmlađim stanovnicima život učini lepšim, radosnijim i bezbrižnijim - rekla je predsednica gradskog parlamenta Jelena Marinković Radomirović prilikom otvaranja manifestacije.

Tokom svečanog otvaranja deca hora „Bajićevi slavuji“ izvela su dve numere, a u okviru otvaranja predsednica Skupštine Grada Novog Sada dodelila je zahvalnice partnerima koji su doprineli održavanju manifestacije: stolaru Miletu Jurkoviću, žene iz grupe „Obrok za porodicu“, JKP „Gradskom zelenilu“, PU Radosno detinjstvo, Crvenom krstu Novog Sada, udruženju „Čepom do osmeha“, ŠOSO „Milan Petrović“, Dečjem KC „Aleksandra Lukić“, Ružici Zecirović Srbljin iz „Centra za socijalni rad“ i udruženju „Snaga porodice“.

Tradicionalna Dečja nedelja pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“ trajaće do 11. oktobra, a ove godine je u znaku međugeneracijske solidarnosti i prijateljstva, koje su u vreme krize izazvane pandemijom korona virusa važnije više nego ikada ranije.

Svaki dan tokom Dečje nedelje biće posvećen različitim aktivnostima, sportskim, obrazovnim, a deca će učiti i o značaju zaštite životne, socijalnoj inkluziji...


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?