Sveštenici bez maski obeležili slavu u blizini Infektivne klinike KCV

17:11:00 01.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U krugu Kliničkog centra Vojvodine juče je obeležena slava bolničke crkve-kapele, Sveti Luka. Prisutni su se pričestili, a na osnovu fotografija sa obreda koje su objavljene na sajtu Eparhije Bačke, primetno je da nije bilo pridržavanja epidemioloških mera.

Sveštenici bez maski obeležili slavu u blizini Infektivne klinike KCV


Crkveni obred organizovan je na samo nekoliko desetina metara od Infektivne klinike na kojoj se leče oboleli od kovida-19, zbog čega u samom kompleksu Kliničkog centra Vojvodine već mesecima važe stroga epidemiološka pravila.

Osim sveštenih lica, obredu su prisustvovali članovi hora Svetosavskog hrama, građani, ali i zdravstveni radnici, a okupljeni su se „molili za sve one koji se leče u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali i za one koji ih leče“, navedeno je na sajtu bačke eparhije Srpske pravoslavne crkve.

Na fotografijama se vidi da većina ne nosi maske, kao i da izostaje distanca.

Tokom liturgije prisutni su se pričestili, pa se otvara sumnja da je to činjeno istom kašičicom, što su stručnjaci kritikovali još u martu ove godine, navodi portal 021.rs.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?