Svetska nedelja dojenja počinje sutra

19:07:00 31.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Svetska nedelja dojenja počinje sutra pod sloganom „Zaštita dojenja - zajednička odgovornost“ i trajaće do 7. avgusta.

Svetska nedelja dojenja počinje sutra

Foto: dzns.rs



Da zaštita dojenja ne može biti individualna, već da sve ustanove, nevladine organizacije i uopšteno sve strukture na svim nivoima u zajednici moraju dati svoj doprinos u zaštiti i unapređenju stope dojenja jasno ukazuje slogan.

- Pored toga važno je stalno ukazivati na postojanje zakonske regulative kojom se štiti dojenje. Samo zajedničkim snagama možemo postići da svaka majka doji svoje dete i da svako dete tako ima najbolji mogući start u životu – navode iz Doma zdravlja „Novi Sad“.

Svetska nedelja dojenja svake godine se obeležava u više od 170 zemalja sveta kako bi se povećalo znanje i svest o značaju i prednostima dojenja i obezbedila podrška dojenju. Svetska alijansa za podršku dojenju inicirala je ovu kampanju kako bi se intenzivirale aktivnosti na zaštiti, promociji i podršci dojenju, a svake godine pažnja je usmerena na različite teme od značaja za dojenje.

Dom zdravlja „Novi Sad“ akcijama i aktivnostima koje sprovodi kroz rad pedijatara, ginekologa i patronažnih sestara podržava i pomaže majkama da razumeju značaj dojenja i sve zdravstvene benefite koje ono donosi, ističu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?