Svetski mediji hvale Exit i svrstavaju ga u pet najboljih na svetu

20:06:00 19.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Exit festival se našao među pet najboljih festivala na svetu, prema mišljenju Njujork Tajmsa, jednog od najuglednijih svetskih listova i dobitnika 117 Pulicerovih nagrada. U izboru Njujork Tajmsa, našli su se još i festivali engleski Glastonbury, španski Primavera Sound, japanski Fuji Rock Festival, kao i mađarski Sziget.

Svetski mediji hvale Exit i svrstavaju ga u pet najboljih na svetu

U tekstu se, kao prednost, izdvaja koncept Exit Avanture, koja se posle Petrovaradinske tvrđave na obali Dunava seli na Jadransko more.

Svoje preporuke za Exit Avanturu dali su još i CNN, koji je naveo da je "Exit puno više od muzike, a njegova lokacija unutar impozantne Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu čini festivale u njivama pomalo patetičnim", a britanski Gardijan napisao je kako je "ovaj nagrađivani festival, zadržao svoju društvenu misiju podrške mladima na Balkanu".

Dejli Miror postavio je pitanje: "Zašto ne biste spojili letovanje sa muzičkim festivalima uz odlazak u zemlje u kojima još niste bili? Ima smisla", dok je list Dejli Ekspres naveo da "i posle 16 godina, Exit i dalje radi punom parom, a ovogodišnja ponuda nije za one slabog srca!".

Čak je i famozno italijansko izdanje prestižnog magazina "Vogue" kratko i jasno poručilo: "Exit je institucija svetske festivalske scene!".

Takođ, prilikom ovogodišnjeg proglašenja Exita za Najbolji evropski muzički festival, "European Best Destinations" u objašnjenju je naveo da je "Exit jedinstven u festivalskom svetu, jer je nastao iz studentskog pokreta uz snažnu misiju da pomogne mladima na Balkanu".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 5 m/s, W
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?