Svetski poznati dizajneri na Serbia Fashion Week-u

12:11:00 05.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Internacionalni festival mode i dizajna Serbia Fashion Week biće održan od 10. do 16. novembra u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma.

Organizatori kažu da je ovo najveći modni festival u Istočnoj Evropi i po poslednjim, zvaničnim statistikama iz Pariza, šesti po veličini u Evropi, pa će ove godine ugostiti više od 30.000 posetilaca, i na njemu će se predstaviti preko 70 dizajnera iz Srbije, regiona i sveta. Događaj će pratiti i novinari Vogue-a, Harper’s Bazar-a, državna televizija Francuske, TV 5 Monde i mnoge druge.

Svetski poznati dizajneri na Serbia Fashion Week-u

Biće predstavljeni modeli Agata Ruiz De la Prade iz Španije, jedne od omiljenih evropskih dizajnerki, čije kreacije najradije nosi Majli Sajrus. Zatim, Romero Brajana iz Velike Britanije, koji oblači Viktoriju Bekam, Bijonse, Kejt Mos. Publika će videti ES Collection iz Španije, jedan od najpoznatijih svetskih muških brendova koji dolazi iz Barselone. Svoju kolekciju će prikazati i Ian Vilijams iz SAD-a, predsednik Washington D.C. Fashion Weeka. U ulozi dizajnerke doći će Joan Okorodudu iz Nigerije, predsednica Afričke federacije mode. Uz njih biće tu i dva dizajnera Visoke mode iz Francuske, Emerik Fransoa i Sandrin Filip, Gulshan Tagi iz Azerbejdžana, Odile Orsi iz Italije i mnogi drugi.


Posetioci Serbia Fashion Week-a uživaće i u novim kolekcijama najpopularnijih domaćih dizajnera kao što su Zvonko Marković, Bata Spasojević, Marija Šabić, Vasilije Kovačev, Mladen Milivojević Baron, Boško Jakovljević, Milena Radović, Zorana Miličić, Vesna Milošević, Danijela Božić, Marina Mićanović, Milica Tričković, Dragana Rakita, Ivana Đurić i mnogi drugi.

Edukativni deo Serbia Fashion Weeka smešten je takođe u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma. Čine ga konferencije, seminari i B2B susreti kojima će i ove sezone prisustvovati neki od najvećih evropskih stručnjaka iz oblasti novinarstva, digitalnih tehnologija i vrhunski konsultanti u oblasti osvajanja novih tržišta i izvoza, kao što će biti organizovan B2B sa Kristoferom Brolinom, ekspertom za prodaju na teritoriji Rusije, Kazahstana, Azerbejdžana, predavanja Rozario Morabito zadužene za „Vogue Talents“, Kamil Hamel iz oblasti digitalnih medija i drugih.

Serbia Fashion Awards, tokom kog će svi ljubitelji mode, muzike i umetnosti imati priliku da prisustvuju retrospektivi revija sa tekuće Nedelje mode, uz svečanu dodelu nagrada inostranim i domaćim učesnicima, biće održan 16. novembra u Titovim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Ulaznice se mogu kupiti u Gigstix prodavnicama po ceni od 250 i 500 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?