Svetski stručnjaci izveli novu neinvazivnu hiruršku metodu

08:03:00 02.03.2020, Komentara: 1

Novi Sad - Dvanaestogodišnja devojčica sa urođenim deformitetom kičmenog stuba, koji joj je stvarao zdravstvene probleme, prvi je pacijent novosadskog Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine koji je podvrgnut novoj, neinvazivnoj hirurškoj metodi.

Svetski stručnjaci izveli novu neinvazivnu hiruršku metodu


Operativni zahvat, od samo dva reza, uradili su svetski poznati i priznati stručnjaci dr Norberto Ventura, iz Španije, i dr Lotfi Miladi, iz Francuske, uz pomoć novosadskih kolega.

Ova vrsta neinvazivne operacije skolioze kičmenog stuba sada je prvi put primenjena u Dečjoj bolnici, a prema rečima njene direktorke dr Jelene Antić, koliko je njoj poznato, ova tehnika još nije primenjivana u Srbiji.

Dr Antić izražava nadu da će Dečja bolnica u Novom Sadu ubuduće biti institucija u kojoj će se raditi takvi operativni zahvati.

Stručnjak za dečju skoliozu dr Ventura kaže da očekuje da će se pacijenktinja posle operacije brzo oporaviti i da će moći da se bavi sportom.


Izvor: Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Mica

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Bravo moje dete je operisano u decijoj bolnici pre pet godina skoliozu...bravo za nase lekare svaka cast...moja devojcica je odlicno...hvala sto imamo tako dobre lekare...


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?