Svi pozvani na novosadski Prajd danas na Trgu republike

09:05:00 17.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Danas se održava prvi novosadski Prajd, kako bi se obeležio 17. maj, Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije. Događaj je zakazan od 12 do 14 sati, na Trgu republike.

Svi pozvani na novosadski Prajd danas na Trgu republike

Prajd se održava u sklopu Novosadske nedelje ponosa. Planirano je se učesnici okupljaju od 12 do 12.30 sati uz muziku sa bine. Potom će uslediti govori predstavnika organizatora i Grada Novog Sada. Govoriće pomoćnica gradonačelnika Ljiljana Koković i koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović, a na kraju će se obratiti i član organizacionog odbora beogradskog Prajda Aleksandar Savić.

Na Prajd su pozvani svi, ali će ulaz biti moguć tek nakon pregleda od strane obezbeđenja i policije na punktovima na prilazu Trgu.

Predstavnik Grupe "Izađi" Filip Kocevski podsetio je da je na takvim skupovima zabranjeno donošenje alkohola, pića, hrane, oružja i drugih nepredviđenih stvari, zbog čega se i sprovodi pretres na ulazu.

"Takođe, dogovoreno je i da ne smeju da se unose transparenti veći od 2x1 metar i oni koji imaju poruke nasilja ili ugrožavanja bilo koje druge grupe", naveo je on.

Podsetimo, juče su se u centru Novog Sada pojavile nalepnice sa pretećim porukama i porukama mržnje upućene osobama homoseksualne orijentacije. Nalepnice su bile izlepljene u okolini Trga republike, u Dunavskoj ulici i Dunavskom parku.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?