Svih devet Betovenovih simfonija u jednom danu

19:06:00 25.06.2022, Komentara: 0

Novi Sad – „Betoven maraton“ biće održan sutra u Gradskoj koncertnoj dvorani i na Petrovaradinskkoj tvrđavi. Ovaj muzički događaj se organizuje u okviru programskog luka „Tvrđava mira“ Evropske prestonice kulture.

Svih devet Betovenovih simfonija u jednom danu


Neponovljivo izvođenje svih devet Betovenovih simfonija u jednom danu prirediće Beogradska i Dortmundska filharmonija zajedno sa Slovačkim filharmonijskim horom i četvoro solista, Anom Maleša-Kutni, Mihaelom Zelinger, Jang Vo Kim i Robertom Bork, pod dirigentskom palicom Gabrijela Felca.

Rezultat velikog rada i saradnje Beogradske i Dortmundske filharmonije svoju premijeru imao je u nedelju 19. juna u Dortmundu, a sada će biti deo jednog od najznačajnijih projekata u okviru godine titule Evropske prestonice kulture u Novom Sadu.

Ulaz na koncert na Petrovaradinskoj tvrđavi slobodan je, dok su ulaznice za koncerte u Gradskoj koncertnoj dvorani rasprodate. Povodom 21. juna, svetskog dana muzike, karte za prva dva koncerta u Gradskoj koncertnoj dvorani prodavale su se sa 50% popusta dok su karte za treći i četvrti koncert bile u prodaji po punoj ceni.

Ukoliko niste uspeli da kupite karte, možete ispratiti direktne prenose trećeg i četvrtog koncerta na RTV-u 1 od 15 časova, kao i prenos Devete simfonije na kanalu RTS 2 i RTV 1 od 20.22.


Privremena izmena režima saobraćaja na Petrovaradinskoj tvrđavi

Povodom izvođenja devete Betovenove simfonije u okviru „Betoven maratona“, na Petrovaradinskoj tvrđavi doći će do privremene izmene režima saobraćaja od Preradovićeve ulice (od Lovotursa) i na putu ka Tvrđavi.

Privremeno se ograničava prolaz postojećom jednosmernom saobraćajnicom od gornjeg platoa do Kameničkog puta i ta veza se privremeno pretvara u dvosmernu uz kontrolu prolaza od strane organizatora.

Detaljan program, programsku knjigu i sve informacije u vezi s događajima Evropske prestonice kulture možete pronaći na sajtu projekta novisad2022.rs.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?