​Svinje nisu izmeštene iz centra Sremske Kamenice

11:08:00 09.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Neprijatan miris svinja širi se centrom Sremske Kamenice i tokom vrelog leta, a Komunalna inspekcija još nije sprovela gradsku odluku i izmestila tov svinja iz Ulice Lole Ribara i Zmaj Jovine.

​Svinje nisu izmeštene iz centra Sremske Kamenice

Drugostepeni organ Gradskog veća usvojio je žalbu uzgajivača svinja i poništio rešenje inspekcije, koja je naložila da se domaće životinje izmeste iz centra Kamenice. Inspekcija je, podsećamo, u jednom domaćinstvu zatekla 13 svinja, a u drugom sedam.


Komunalni inspektor koji je vodio postupak i naložio da se svinje izmeste doneće novo rešenje, otklanjajući nedostatke iz prethodnog, saopštili su iz Komunalne inspekcije. Nisu, međutim, naveli šta je konkretno bilo sporno i zbog čega je usvojena žalba. Umesto obrazloženja, inspekcija je predočila da su 2. juna pokrenuli prekršajni postupak.


U Ulici Lole Ribara 25 i dalje je natpis "Prodajem prasiće" premda je baš zbog tog slučaja gradska Odluka o držanju domaćih životinja u martu izmenjena da bi Komunalna inspekcija imala veća ovlašćenja. Žitelji Zmaj Jovine, Lole Ribara i okolnih ulica kažu da ih ne teši što je Komunalna inspekcija podnela prekršajne prijave. - Smrad je nesnosan - kaže za Dnevnik Milena Jurišić. - Ne mogu da otvorim prozor, a od muva ne mogu da se sklonim. Ranije sam radila baštu, ali sada ne. Ne mogu zbog neprijatnog mirisa.


- Niko nije ljubomoran na njih što se bave svinjogojstvom, vredni su ljudi, ali svinje se ne drže u gradskoj sredini i to još u blizini muzeja - kaže Zlatko Prevedan. - Deca, kada dolaze u Kamenicu na ekskurziju, drže se za noseve kada ulaze u muzej, pa Kamenicu i velikog pesnika čika Jovu pamte po smradu.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.1 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?