Svratište za decu ulice na novoj lokaciji

19:11:00 03.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Svratiše za decu ulice otvoreno je danas na novoj lokaciji, i to na Bulevaru oslobođenja 39.

Svratište, koje se od svog osnivanja nalazilo na adresi Bulevar oslobođenja br. 28, od sada je u tri puta većem prostoru, renoviranom upravo za boravak dece uključene u život i rad na ulici, uzrasta od četiri do 19 godina.

Svratište za decu ulice na novoj lokaciji

Daliborka Batrnek-Antonić, koordinatorka Svratišta za decu ulice, rekla je da su nakon pet i po godina postojanja Svratišta stvoreni uslovi za stabilan i kvalitetan rad.

"Hvala svima koji su učestvovali u ovom poduhvatu, prvenstveno Gradu na odličnom partnerskom odnosu i na tome što su imali obzira i sluha za potrebe i interes dece ulice. Posebno se zahvaljujem Novosađanim, koji godimana donose odeću i slatkiše za decu", rekla je Daliborka.

Direktor Centra za socijalni rad Grada Novog Sada Nenad Draškovic rekao je da se Svratište sada nalazi u potpuno renoviranom prostoru, adaptiranom u celosti u skladu sa potrebama dece i za sprovođenje stručnog rad, i podsetio da je pre samo godinu dana sudbina Svratišta bila neizvesna.

"Svratište je funcionisalo kao usluga nevladinog sektora. Doneta je odluka da Grad preuzme brigu o njemu. Od danas Svratište za decu ulice, izgleda kao parče Skandinavije spušteno u naš grad", rekao je Drašković.

Otvaranju novog objekta Svratišta prisustvovala je i ekipa emisije "Državni posao".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?