Tajkun iz Kule pretio novosadskom novinaru

17:10:00 06.10.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadskom novinaru Milošu Staniću pretio je lokalni tajkun iz Kule Nikola Džomba, nezadovoljan tekstom pod nazivom "U opštini Kula tajkun deli državnu zemlju" objavljenom u listu Blic, i uputio mu čitav niz pretnji i uvreda.

Tajkun iz Kule pretio novosadskom novinaru

Nezavisno društvo novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštirije su osudili takav postupak i od nadležnih organa zahtevaju hitnu reakciju u cilju zaštite novinara i sankcionisanja počinioca.

NUNS i NDNV ističu da se pretnje moraju tretirati s posebno ozbiljnošću s obzirom na to da ih je uputio čovek sa veoma lošom reputacijom, koji je "strah i trepet" za građane Kule i ovog dela Vojvodine, a svojevremeno je i hapšen tokom akcije "Sablja". Džomba se spominje i kao ključni centar moći u Kuli i blizak je Srpskoj naprednoj stranci.

NUNS i NDNV izražavaju zabrinutost što su pretnje novinarima postale svakodnevica i upozoravaju da je postalo uobičajeno da napadi na novinare ostaju bez bilo kakvih sankcija.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
24°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1009.5 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?