Tamburica fest od 19. do 21. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi

16:07:00 25.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Direktor „Tamburica festa“Jovan Pejčić i direktor i osnivač „Balkan panorama film festivala” iz Izmira, Turska, Sali Salini potpisali su protokol o saradnji između ta dva festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Tamburica fest od 19. do 21. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi


Osim toga, na konferenciji za novinare najavljeno je da će 15. „Tamburica fest“ biti organizovan od 19. do 21. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i da je u toku snimanje dugometražnog dokumentarnog filma o 15 godina trajanja tog festivala, kako bi se predstavila muzika i tradicija naroda s ovih prostora. Najavljeni su i brojni izvođači: Bajaga, Željko Bebek, Rade Šerbedžija, Olivera Katarina, Bane Krstić, od tamburaša Zoran Bugarski Brica, orkestri „Velos“, „Romansa“, „La banda“...

Jovan Pejčić je istakao da ima mnogo simbolike u tome što je dokument potpisan na Tvrđavi jer je na tom mestu sedamdesetih godina prošlog veka čuveni slikar Ratko Šoć napisao jednu od najlepših pesama „Osam tamburaša s Petrovaradina“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?