"Tamburica fest" od 20. do 22. juna

20:05:00 14.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Ovogodišnji "Tamburica fest" 12. put zaredom biće održan od 20. do 22. juna u centru Novog Sada i Petrovaradinskoj tvrđavi, a okupiće i do 600 tamburaša, kao i raznolike sastave iz brojnih zemalja Evrope.

"Tamburica fest" od 20. do 22. juna

Na festivalu će se takmičiti devet tamburaških orkestara iz osam zemalja, a u revijalom delu programa nastupiće orkestar „100 violina” iz Budimpešte, ansambl narodnih instrumenata „Zarni Jolj” iz Ruske Federacije i pevačica Lepa Brena.

Direktor festivala Jovan Pejčić rekao je da ove godine prvi put uvode novu takmičarsku kategoriju, takmičenje za najbolju autorsku pesmu, uz nadmetanje vokalnih solista koji će ih izvesti na sceni.

– Ove godine će se takmičiti 12 vokalnih solista, a želja nam je da naš festival evoluira i da imamo takmičenje vokalnih solista iz Grčke, Rusije, Italije, Španije, Evrope, da to bude jedan od najboljih festivala u regionu, na koji će se odazivati velika imena i da ostanu zapisane nove pesme koje ćemo čuvati i negovati – kazao je Pejčić.

Jovan Adamov je rekao da su nakon 12 godina uspeli da tamburaštvo značajno dignu s nivoa kafane, te da se iznova trude da pripreme koncert s bogatim i raznovrsnim repertoarom.

Lepa Brena je naglasila da će 22. juna izvesti nekoliko svojih pesama uz tamburaški orkestar, o čemu je oduvek maštala.

– Kod nas je zaista lako napraviti i organizovati nešto, ali trajanje je kategorija koju nose samo prvaci i zbog toga mi je posebno drago što ću biti sastavni deo nečega što izuzetno volim. Posebno me raduje to što će na festivalu učestvovati mladi tamburaši i što ćemo pokazati da na tamburici može da se svira bilo koja muzika i da ona ima lepu poruku. Muzika spaja ljude i nema pasoš – rekla je poznata pevačica.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?