Tamburica fest od 23. oktobra u novom formatu

12:10:00 11.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Ovogodišnji, 13. po redu svetski festival tamburaške muzike, „Tamburica fest 2020“ biće održan od 23. do 25. oktobra u potpuno novom formatu, kao multimedijalna manifestacija a sve u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Tamburica fest od 23. oktobra u novom formatu


Naime, tradicionalno takmičenje tamburaških sastava, ovaj put iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i BiH, koji će muzicirati sa svojih destinacija, biće uživo prenošeno putem lajv striminga na led ekranima u centru Novog Sada, kao i internetom preko društvenih mreža i televizijskog prenosa javnih servisa, RTS-a, RTV-a i RTV Republike Srpske.

Četvoročasovni program sva tri festivalska dana sadržaće i retrospektivu najznačajnijih revijalnih koncerata na „Tamburica festu“ u prethodnih nekoliko godina, kao što su nastupi Željka Bebeka, Lepe Brene, Željka Samardžića, Dženana Lončarević sa tamburaškim orkestrima. Takođe, u jedinstvenoj tamburaškoj promenadi, biće predstavljena kulturno turistička ponuda Novog Sada kao i najznačajnija mesta i spomenici u čast tamburaša i pesnika, najavljuju organizatori.

Kako ističe dr Jovan Pejčić, direktor festivala, organizatori su u skladu sa razvojem novih tehologija, ali i uslovima pandemije u kojima trenutno živimo, odlučili da u okviru kreativnih muzičkih industrija nastave sa očuvanjem i promocijom naše bogate tradicije.

Zemlja prijatelj ovogodišnjeg „Tamburica festa 2020“ je Italija, pa će festival otvoriti Karlo Lo Kašo, ambasador Italije u Srbiji uz promociju bogate istorije i kulture Apeninskog poluostrva.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
15°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.3 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?