Tate iz Novog Sada kupile opremu za Dečju bolnicu

14:06:00 18.06.2019, Komentara: 3

Novi Sad - Grupa očeva, okupljenih preko Fejsbuk grupe "Tate Novosađani", uspela je da za samo jedan dan prikupi novac i kupi opremu neophodnu Dečijoj bolnici u Novom Sadu.

Tate iz Novog Sada kupile opremu za Dečju bolnicufoto: izzzdiovns.rs

Akcija je krenula u ponedeljak, spontano. Aleksandar Petković, ispričao je za portal 021.rs, da, zbog lečenja svoje bebe, na jednom od odeljenja provodi puno vremena u ovoj ustanovi, te su njegova supruga i on primetili da nedostaje nekoliko sitnih aparata za potrebe svih trenutno "ležećih" beba. Nedostaju inhalatori, te je došao na ideju da, uz pomoć članova grupe "Tate Novosađani", nabavi nekoliko ovih aparata. U toj Fejsbuk grupi je pitao druge očeve da li neko ima jedan inhalator, što je uzelo maha. Ljudi su se, kaže, neverovatno angažovali, zvali, slali poruke, nudili se.

"Na kraju smo nas petorica kupili potpuno novi inhalator, jedna turistička agencija je donirala još jedan novi inhalator, a potom je i jedan od očeva koji je već učestvovao u kupovini novog, donirao i polovan inhalator. Brzo sam javio supruzi da prenese osoblju bolnice i da ih pita da li možda još nešto treba", rekao je Aleksandar.

On je objavio fiskalni račun i sve podatke o ovoj kupovini u grupi, kako bi cela akcija bila maksimalno transparentna, te se zahvalio svima na učešću.

Supruga mu je javila da bi bilo dobro nabaviti stetoskop za sestre, što je dovelo do nove objave i još većeg odziva tata.

"Raspitao sam se o spravama i došao do cene od 3.000 dinara po stetoskopu. Nas osmorica smo se dogovorili da prikupimo novac, a jedan od članova se potom javio i rekao da može da dobije popust od 20 odsto na cenu zahvaljujući studentskom indeksu. Ubrzo smo se nas devetorica našli ispred prodavnice i kupili tri stetoskopa za 7.200 dinara", ispričao je Aleksandar Petković, inicijator akcije, za 021.

Tate će već danas pokušati da završe pravnu proceduru i predaju opremu Dečjoj bolnici, u kojoj se godišnje leči oko 11.000 dece.

Novi aspirator

Ideja ovih očeva je i da Dečjoj bolnici kupe novi aspirator, jer je sadašnji star 40 godina. Novi košta između 25.000 i 35.000 dinara, a potrebno je dogovoriti se sa tom zdravstvenom ustanovom koji bi bio najbolji.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Maria

, *.crnagora.net

Divno , bravo za tate


Ðurđica

, *.dynamic.kdsinter.net

Tate svaka vam čast!


Nikolina

, *.mbb.telenor.rs

Naša beba je svoje prve dane provela u ovoj bolnici na intezivnoj. Svaka čast doktorima,sestricama.
•Želimo se uključiti u akciju. ❤


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
Vlažnost: 100%
Pritisak: 995.8 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?