Telefon za prijavu građana koji žele pomoć od 100 evra od sutra u funkciji

19:05:00 14.05.2020, Komentara: 0

Ministarstvo finansija objavilo je telefonski broj na koji građani mogu da se prijave za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra.

Telefon za prijavu građana koji žele pomoć od 100 evra od sutra u funkciji


Građani Srbije koji ne mogu da se prijave preko interneta, to mogu da učine telefonskim putem na broj 0800/10-11-00, odnosno pozivanjem kontakt centra čijim radom upravlja Ministarstvo finansija.

Telefonski broj objavljen je u sklopu Pravilnika o načinu prijave i načinu uplate jednokratne pomoći.

Prilikom podnošenja prijave, punoletni državljani Republike Srbije, koji nisu primaoci penzije ili primaoci novčane socijalne pomoć, treba da kažu svoj JMBG, broj lične karte, kao i naziv banke u kojoj imaju račun ili u kojoj žele da im bude otvoren namenski račun. Takođe, punoletni državljani Republike Srbije imaju i mogućnost provere statusa prijave, preko portala ili kontakt centra.

Onlajn prijave za novčanu pomoć punoletnim građanima krenule su juče, a već tokom prvog dana se putem Uprave za trezor prijavilo 2,4 miliona građana, što je ministar finansija Siniša Mali protumačio kao pogađanje suštine. Danas do 12 časova prijavljeno je 2,59 miliona građana.

Zato što se puno građana javlja sa pitanjima, na sajtu Ministarstva je objavljen dokument sa nekoliko najčešćih pitanja i odgovora. Građani koji nemaju račun ne moraju da idu u banku jer će njima namenski račun biti otvoren u banci koju izaberu.

Ovu novčanu pomoć sutra će na svoje račune primiti penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć. Isplata za ostale punoletne građane počeće 5. juna, ali postoji šansa da će to biti već od 1. juna.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, NW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?