Telekom Srbija poklonio Novosađanima pametnu klupu

16:05:00 31.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Kompanija Telekom Srbija je Novom Sadu, Omladinskoj prestonici Evrope i Evropskoj prestonici kulture 2021. godine, poklonila „Strawberry pametnu klupu“, koju će građani moći da koriste za punjenje mobilnih uređaja i povezivanje na brzi, optički internet.


Telekom Srbija poklonio Novosađanima pametnu klupu

foto: Telekom Srbija

Osim što je solarni punjač, „pametna klupa“ će Novosađanima i posetiocima grada pružati i informacije o kvalitetu vazduha i nivou buke u okruženju, kao i o temperaturi i vazdušnom pritisku, navodi se u saopštenju kompanije Telekom Srbija.

Time je Omladinska prestonica Evrope dobila moderni urbani mobilijar koji su osmislili i kreirali upravo mladi ljudi iz Srbije, stručnjaci iz kompanije „Strawberry energy“.

Njima je uspelo da ovo rešenje za pametne gradove, razvijeno u našoj zemlji, popularišu u celom svetu. Za svoju pametnu klupu, „Strawberry energy“ dobio je brojne međunarodne nagrade za inovativnost i doprinos razvijanju rešenja u oblasti obnovljivih izvora energije, a njihova „pametna klupa“ i druga rešenja za urbani mobilijar prisutna su danas u 23 zemlje.


Telekom Srbija poklonio Novosađanima pametnu klupu

foto: Telekom Srbija

Projekat postavljanja „pametne klupe“ na Trgu republike u Novom Sadu realizovan je u okviru programa „Pokrećemo pokretače“, kojim Telekom Srbija nastoji da osnaži mlade ljude da u svom okruženju pokreću pozitivne promene.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
22°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 991.5 mb
Vetar: 10 m/s, N
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?