Teofil Pančić ovogodišnji dobitnik nagrade NDNV

14:01:00 30.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Teofil Pančić ovogodišnji je dobitnik godišnje nagrade Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Razlog za nagradu je Pančićeva doslednost tokom svih godina rada. Odluka da se njemu dodeli nagrada obrazložena je rečima da on nije novinar, već novinarski pisac, hrabar, bez kompromisa i primer budućim novinarskim generacijama.

Teofil Pančić ovogodišnji dobitnik nagrade NDNVFoto: NDNV

Teofil je nakon uručenja nagrade rekao da je posebno počastvovan što je dobio nagradu od novinarskog udruženja koje mu je od 1994. godine saborac u anftifašističkom poduhvatu i u očuvanju dostojanstva.

"Prosto radim ovaj posao koji volim uprkos svim njegovim lošijim stranama najbolje što znam, najbolje što umem po meri pameti i sposobnosti i nekog građanskog ljudskog poštenja koju sam u stanju da iznesem", rekao je Pančić.

Predsednik Izvršnog odbora NDNV-a Nedim Sejdinović rekao je da je Pančić zaslužio nagradu jer piše "hirurški precizne i ispravne" političke analize.

"Teofil odbija da bude deo mase koja juri za jednostavnim rešenjima. On je oštar kritičar, nesklon inerciji. Odlikuju ga hrabrost, doslednost u borbi protiv nacionalizma, zatvorenosti, mržnje, palanke, fašizma. On je takođe i dosledan borac za Vojvodinu", kazao je Sejdinović na svečanosti povodom 26. rođendana NDNV-a.

NDNV je osnovan 17. januara 1990. godine u Novom Sadu i to je prvo udruženje nezavisnih i antirežimskih novinara na prostoru bivše Jugoslavije. Ipak, najviše pretnji od osnivanja dobili su u proteklih godinu dana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1003.2 mb
Vetar: 3 m/s, W
Ned 12° - 27° Malo i umereno oblačno
Pon 13° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?