Terasa u Balzakovoj samo što ne padne, birokratija o bezbednosti ne mari

19:09:00 06.09.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Na petom spratu zgrade u Balzakovoj 59 betonska terasa nagnula se napred jer je „ispala iz ležišta“ i preti svakog časa da padne. Fotografije ove terase već danima kruže društvenim mrežama jer su se stanari zabrinuli za bezbednost prolaznika, ali i ostalih stanara zgrade. Nadležni su obavešteni, ali s obzirom na njihovu hitrost, čini se da njih te brige ne more.

Terasa u Balzakovoj samo što ne padne, birokratija o bezbednosti ne mari

foto: Fejsbuk / Dušan Obradović

Vlasnik stana ispod sporne terase objavio je na svom Fejsbuku fotografiju i video, zamolivši ljude da dele i da na taj način utiče na nadležne da problem bude rešen. On je u statusu i objasnio sve kroz šta prolaze poslednjih nekoliko dana.

– Pre tri dana obaveštena Komunalna policija, koja je zvala građevinsku inspekciju, oni izašli i konstatovali da će se ovo srušiti vrlo brzo, a, pritom, pre tri dana je bila upola odvojena. Građevinska naložila (rešenje problema) JKP „Stanu“ jer su oni nadležni. Oni izašli juče i rekli ne možemo to odmah doći ćemo danas da srušimo, skinemo, šta god. Danas došli i kažu ma nećemo mi ovo da diramo bez projekta, zovite sudskog građevinskog veštaka da odobri, pa onda tražite Biro za izradu projekta, a to vam je oko dva meseca (čekanja). Između redova su rekli bolje da padne nego da mi rušimo pa da se nama nešto nepredviđeno desi – navodi Dušan Obradović u svojoj objavi.

Komšije su pitale šta će biti sa stanovima, terasama, klimama ako se sporna terasa sama sruši, radnici JKP „Stan“ su im odgovorili: „Pa šta da radimo, možeš misliti klima“.

Obradović dodaje i da je eventualno slomljene klime puno veći problem to što je škola na 50 metara od ove zgrade i što tuda prolaze deca. Trake kojima je obeleženo opasno mestu deca shvataju kao interesantno mesto za igru, pa se provlače između njih.

– Šta će se desiti ako neko pogine? Ko će biti kriv? Kako će se oprati ruke od ovoga? – pita se Obradović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Nema podataka
°
Vlažnost: %
Pritisak: mb
Vetar: m/s,
Uto 4° - 21° Pretežno sunčano
Sre 5° - 20° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?